Elefant-bebisen kan inte sluta visa sin kärlek till kvinnan som räddade hans liv.

När den lilla elefanten Moyo var ute och gick med sin familj kom de plötsligt fram till en flod de var tvungna att korsa. Då Moyo bara var några dagar gammal skulle det visa sig att strömmarna i floden var alltför starka för den lilla elefanten. Moyo hade ingen chans att stå emot utan sveptes iväg i vattenmassorna och var nära att drunkna. Tack och lov hittades Moyo av räddningsarbetare som tog med honom till ”Wild is life” i Zimbabwe, en organisation som i 20 års tid hjälpt och tagit hand om skadade, ensamma och räddade djur. Och på den här trygga platsen skulle lilla Moyo komma att hitta någon som nu blivit hans allt.

Moyo fattade nämligen snabbt tycke för organisationens grundare Roxy Danckwerts och följde henne snart överallt där hon gick, hon blev helt enkelt hans nya mamma.

Bildkälla: Youtube

Moyo ville alltid att Roxy skulle vara nära honom så att han kunde känna sig trygg och säker. I dag har han hunnit bli 14 månader gammal, men är lika förtjust i Roxy som tidigare. Även om hans storlek nu gör det hela till en lite större utmaning.

Bildkälla: Youtube

Moyo själv tycks inte riktigt vara medveten om hur stor han blivit eller hur stark han är.

Bildkälla: Youtube

Här kan du se ett underbart klipp där Moyo och Roxy visar hur deras vardag kan se ut:

Jag hoppas att Moyo får ett långt och lyckligt liv och vill samtidigt passa på att tacka Roxy för jobbet hon gör för att rädda djur som råkat illa ut. Människor som hon gör sannerligen ett oerhört viktigt arbete för våra djur.

Newsner Djur står på våra djurs sida, gilla gärna om du också gör det.