Elefanten faller hjälplöst bakåt under svåra tricket. Kompisens reaktion visar varför vi måste sluta utnyttja dessa djur.

Elefanter är kloka och kärleksfulla varelser, som inte hör hemma på cirkus. Den här videon är nog ett av de tydligaste bevisen på det. Trots att den är tragisk så vill jag ändå dela den med er, efter som den verkligen visar hur fel det är att utnyttja vilda djur på cirkus.

I videon tvingas flera elefanter att uppträda på en cirkus i Vitryssland. En av dem ska klättra upp i en hög pyramidställning och balansera på två ben. Men elefanter är inte skapta för att klättra i pyramidställningar! Elefanten tappar balansen och ramlar, från runt två meter, och landar på marken precis intill publiken. Det är väldigt otäcka scener.

Men nu händer något fint. Precis efter elefantens smärtsamma fall skyndar sig de andra elefanterna fram att hjälpa sin vän. Man ser hur oroliga de är när deras kompis försöker resa sig upp. De inser att kompisen är skadad och vill se hur det gick. Elefanter är verkligen kloka!

Inga människor kom till skada när elefanten ramlade ner från pyramidställningen. Men elefanten skadades, trots det tvingas han fortsätta uppträda på cirkusen, skriver The Dodo.

Inga djur ska behöva plågas bara för att underhålla människor. Det är så fruktansvärt onödigt och fel. Vilda djur hör inte hemma på någon cirkus. Jag blir så ledsen när jag ser de här scenerna.

Här är en video från en annan vinkel där man ser hur oroliga de andra elefanterna blir när de ser att deras vän har skadat sig.

Besök aldrig någon cirkus som använder sig av vilda djur och rid aldrig på elefanter under semestern. Om ingen längre vill stödja denna verksamhet så kommer den att försvinna!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.