Elefanten kastar sig i vattnet för att rädda mannen hon tror drunknar

När elefanten Kham Lha ser sin favoritmänniska Darrick i floden reagerar hon direkt. Hon tror att han är i fara och skyndar sig ner i vattnet för att hjälpa honom. Händelsen utspelade sig i Elephant Nature Park, som är en fristad för elefanter som tidigare levt i fångenskap och blivit misskötta eller utsatta för våld.

Parken grundades på 1990-talet och har fått en rad utmärkelser för sitt arbete med elefanterna. Och det fina arbetet är filmen nedan ett bevis på. Trots att Kham Lha blivit illa behandlad av människor innan så har hon tagit Darrick till sitt hjärta. Hon kastar sig ner i floden för att rädda honom innan han sveps iväg i det strömma vattnet. Som tur är kan Darrick själv ta sig till strandkanten innan det är försent, och Kham Lha ställer sig över honom för att skydda honom med sina ben.

Det här bevisar verkligen att om man behandlar ett djur med kärlek så får man så mycket kärlek tillbaka. 

Elefanter är verkligen fantastiska varelser som förtjänar all respekt i världen. Det gör ont i mig när jag tänker på alla elefanter som plågas på cirkus eller i turistbranschen. Jag önskar att alla fick leva som Kham Lha.

Dela gärna den här artikeln om du håller med.

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.