Elefanten tvingas göra trick men faller. När vännen rusar borde alla inse varför elefanter inte hör hemma på cirkus.

Här tvingas flera elefanter att uppträda och göra farliga tricks på en cirkus i Vitryssland. I klippet får vi se hur en elefant tvingas klättra upp i en pyramidställning under cirkustricket. Men elefanten tappar balansen och ramlar, från runt två meter, och landar på marken precis intill publiken. Det är väldigt otäcka scener.

Precis efter elefantens smärtsamma fall skyndar sig några andra elefanter som stått vid sidan för att kolla till och hjälpa sin vän. Man ser hur oroliga de är när den stackars elefanten försöker resa sig upp.

Inga människor skadades när elefanten ramlade ner från pyramidställningen. Men elefanten skadades, trots det kommer han tvingas att fortsätta uppträda på cirkusen, skriver The Dodo.

Inga djur ska behöva plågas bara för att underhålla människor. Det är så fruktansvärt onödigt och fel. Vilda djur hör inte hemma på någon cirkus. Jag blir så ledsen när jag ser de här scenerna.

Det enda fina med det här är att man ser att elefanterna på cirkusen stöttar varandra under dessa fruktansvärda situationer. De hjälper varandra finns där för varandra.

Här kan du kolla på en video från när den stackars elefanten ramlar.

Här är en annan video från en annan vinkel där man ser hur oroliga de andra elefanterna blir när de ser att deras vän har skadat sig.

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Här kan du läsa om Djurens Rätts och Newsners pågående kampanj #IntePåCirkus

Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån. Filmen som visar att vi måste förbjuda vilda djur på cirkus.
I 30 år plågade mannen cirkuselefanter. Men fruns sista ord förändrade hans liv för alltid. Skötarens skakande berättelse.
Jaa! Seger nummer 1: Cirkusen lovar att sluta med elefanter. Nu fortsätter vi kampen för en ny lag. Cirkus Maximum lovar att inga elefanter finns med nästa år.
Ungen var bortrövad i 4 år. Här går hon 10 mil i djungeln och möter sin mamma igen. Se när babyelefanten återförenas med sin mamma.
Djur på cirkus kan inte föra sin egen talan. Det här är för djuren som lider i det tysta. Läs Zandra Lundbergs krönika.
Malena Ernman kräver förbud av vilda djur på cirkus. Hjälp henne sprida detta och skriv på du också. Artisten är en av över 74 000 som skrivit under.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna