Elefanter i kedjor världen över vill att du delar det här. Jag tror att du kommer förstå varför.

I torsdags dog en 43-årig elefant i Vietnam. Hon hette Na Lieng och hade tvingats att arbeta i turistindustrin hela sitt liv. Semestrande människor red på hennes rygg varje dag och hon dog förmodligen av utmattning.

Tyvärr är det här inte första gången.

I mars dog en 40-årig elefant, även han av utmattning efter att ha arbetat i turistindustrin.

I januari kollapsade och dog en elefant av samma anledning. När han hittades hade han fortfarande kedjor virade runt sitt högra ben.

2013 dog två elefanthonor av utmattning och hunger.

Alla dessa exempel ovan är från Vietnam, men elefanter plågas i andra länder också. De orkar inte längre. De arbetar under hot och piska tills de en dag faller ihop och dör.

Ägarna får mycket pengar av turisterna, det är därför djurplågeriet fortsätter. Elefanterna jobbar hela dagen så att de ska samla in så mycket pengar som möjligt.

Det finns ett enkelt sätt att stoppa det här: Sluta rid på elefanter.

Jag säger inte att du har gjort det, men någon i din omgivning kanske har, eller någon du känner kanske funderar på att göra det nästa semesterresa.

Jag vill dela den här uppmaningen till er alla , så att vi svenskar slutar stödja denna hemska industri. Om vi tillsammans hjälps åt att sprida detta kanske vi kan få stopp på djurplågeriet.

Sluta rid på elefanter!

elefant

Newsner djur står upp för djurens rättigheter, gilla om du gör det också.