Elefanterna blev skjutna med giftpilar. Då flydde de till djurorganisationen för att få hjälp.

De tre elefanterna attackerades av tjuvskyttar med giftpilar och fick kämpa för sina liv för att fly från platsen. Men flockens smarta initiativ ger mig gåshud. Jag hade ingen aning om att elefanter kunde kommunicera och agera på det här sättet, men de är mer lika oss än man kan tro. Den här historien är så vacker!

Det var för ungefär en måndag sedan som en vild elefant och två av dennes vänner attackerades av tjuvskyttar.

Som tur var hamnade de här tre skadade elefanterna precis på rätt ställe i rätt tid.

Det kanske låter otroligt att elefanter söker hjälp hos människor när det är människor som åsamkat skadorna. Men elefanter har enligt organisationen en otrolig förmåga att kunna resonera och förstå. Så med tanke på elefanternas höga intelligens och sociala förmåga menar organisationen att det inte är omöjligt att elefanter som behandlats och fått hjälp på David Sheldrick Wildlife Trust har meddelat andra elefanter om att detta är en säker plats.

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 09.34.28

På organisationen så är man säker på att de skadade elefanterna visste var hjälpen fanns.
”Vi är säkra på att Mwendes far visste att om de återvände hit skulle de få den hjälp och behandling de behövde eftersom detta sker regelbundet med skadade elefanter från norr, de kommer till Ithumba när de är i behov av hjälp, de förstår att de kan få hjälp här” berättar organisationen.

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 09.34.19

Även om de här elefanterna aldrig befunnit sig på anläggningen så hade de parat sig med två elefanter, Mwende och Yetu, som vuxit upp på anläggningen och fått hjälp av människorna på David Sheldrick Wildlife Trust.

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 09.34.00

De kämpade sig fram över det afrikanska landskapet till David Sheldrick Wildlife Trust, en organisation som hjälper vilda djur.

Efter att ha blivit beskjutna med giftpilar försökte de fly till den enda plats de visste att de kunde få hjälp.

I timmar arbetade ett veterinärteam på de tre elefanthantarna och försökte rädda dem från skadorna från giftpilarna. De sövde dem, rengjorde såren och fyllde såren med antibiotika.

”Tack vare ett snabbt ingripande har alla elefanterna klarat sig.” skriver hjälporganisationen på sin Facebooksida.

Organisationer som hjälper djur i nöd är ovärderliga. Här kan man läsa mer om hjälporganisationen och hur man kan donera pengar.

Foto: David Sheldrick Wildlife Trust

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.