Emma höll på att dö efter födseln. Men titta nu när hon får se sina 13 kultingar. Vilket mirakel!

På en bondgård i södra Kalifornien i USA lever bönderna John och Molly Chester med sina djur. En dag anlände grisen Emma till gården, men hon var inte i bästa skick. Hon var väldigt mager, sjuk – och dräktig. John Chester fick höra att det vore tur om Emma fick sex kultingar. När den stora dagen trotsade dock Emma alla odds – och födde 17 små kultingar, varav 13 överlevde. Men förlossningen tog hårt på henne och efteråt kämpade hon för sitt liv. Hon fick feber och slutade producera mjölk. Hon ville inte heller äta något. ”Vad Emma behövde var en anledning att leva”, säger John i kortfilmen han själv gjort nedan. Och så skedde ett mirakel!  

Emma kom till Apricot Lane Farms dräktig – men sjuk.

gris1

När det väl var dags att föda verkade allt gå bra. Emma födde 13 små friska kultingar.

gris2

Tyvärr tog förlossningen hårt på grisens krafter, och efteråt kunde hon varken äta eller producera mjölk. John och Molly var tvungna att separera henne från kultingarna för att hon skulle få en paus. Bondeparet fick i stället flaskmata 13 kultingar.

gris3

John berättar att de försökte med allt – och fick till slut ner Emmas feber. Men hon åt fortfarande inte. Hon behövde en anledning att överleva.

”Hade jag inte sett det med mina egna ögon hade jag aldrig trott det”, säger John Chester. Han och Molly sammanförde Emma med sina små kultingar igen – och det var som att Emma fick nytt liv. Hon lärde dem allt hon kunde och kunde mata dem igen.

gris4

Två månader senare var Emmas jobb med hennes kultingar slutfört. Hon hade fostrat dem till friska, vuxna grisar och var tvungen att säga hejdå till dem.

gris5

Emma verkade sakna sina kultingar och skaffade i stället en ny kompis: tuppen Red.

”Jag vill tro att Emma blev räddad av oss men det är uppenbart att hon räddades av sitt kall. I hennes fall var det att vara mamma”, säger John.

I dag är Emma ett friskt so och hennes överlevnad inspirerade paret Chester – som bestämde sig för att själva bilda familj.

gris6

”Kan hon fostra 13 barn kan vi fostra ett”, säger John Chester.

Se hela den otroliga historian nedan. Och dela gärna vidare med dina vänner!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna