En döms för brutala valprånet – så långt blir straffet

En 27-årig man döms efter det uppmärksammade valprånet i januari tidigare i år.

Han döms av Hovrätten till fem års fängelse efter att ha brutalt misshandlat en kennelägare och sedan stulit hennes sex Golden Retriever-valpar.

En person som varit medåtalad frias då bevisningen inte räcker.

Det var i början av januari som det brutala valprånet skedde. Maskerade gärningsmän överföll en kennelägare utanför Kristianstad och misshandlade henne svårt.

Brutalt valprån

Kennelägaren fick sina fötter tejpade och därefter stals sex av hennes Golden Retriever-valpar.  Hon har tidigare berättat att hon trodde att hon skulle dö men att minnena från överfallet är diffusa.

Foto: Shutterstock. OBS, bilden har ingenting med artikeln att göra.

Snart efter rånet kunde polisen frihetsberöva fyra personer misstänkta för inblandning, samtidigt som fem av de sex valparna hittades.

Fälldes av DNA-spår

Två män åtalades för rånet och en av dem dömdes i somras av Kristianstads tingsrätt till fem års fängelse för grovt rån. DNA från ett buntband som hittades på kenneln var en stor del i att han kunde dömas.

Den andra åtalade mannen friades helt då han inte kunde knytas till brottsplatsen.

Den dömde mannen överklagade domen, någonting även åklagaren gjorde då denna ville få den friade mannen dömd.

Hovrätten fastställer dom

Nu har Hovrätten meddelat sin dom. Den fastställer tingsrättens dom och dömer en av de åtalade männen för grovt rån och fängelse i fem år. Den andra mannen frias alltså även i den högre instansen.

”Den andre åtalade mannen kunde inte med tillräcklig säkerhet knytas till själva rånet och frikändes därför”, skriver Hovrätten i ett pressmeddelande.

Vad tycker du om straffet?

Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare.

Foto: Johan Nilsson / TT