En flock pitbull-hundar attackerar 97-årig kvinna – då kommer osannolik hjälte från ingenstans

.

I den bästa av världar skulle alla djur vara mjuka, gosiga och snälla.

Tyvärr ser det inte alltid ut så och i undantagsfall kan exempelvis hundar uppträda aggressivt och ge sig på människor.

Vi ska aldrig skylla sådant beteende på hundarna, fokus borde i stället ligga på hur ägaren hanterar sin hund.

Och uppenbarligen hade ägaren till dessa hundar brustit när 97-åriga Sophie Thomas blev attackerad i sitt hem.

Samtidigt ska vi komma ihåg att det finns massor av historier där hundar har klivit in när människan varit i fara – för att rädda sin ägare.

Men det finns också en del berättelser om hur katter klivit in för att rädda sina ägare från faran. Hur älskvärda de än är, så kan man kanske inte alltid säga att de är så värst lojala – eller är de?

97-åriga Sophie Thomas kunde tacka sin lurviga familjemedlem för att hon räddade hennes liv. Katten, som fått namnet Tiger, räddade sin ägare när hon var med om en skrämmande situation på sin bakgård.

Foto: Youtube

97-åriga Sophie, från Harrison, Michigan, tyckte fortfarande mycket om att påta i trädgården när den där fina och soliga dagen för några år sedan inträffade. Sophie bestämde sig för att göra lite trädgårdsarbete denna sommardag.

Men när hon stod därute på gården upptäckte hon plötsligt att hon var öga mot öga med fyra pitbulls. De uppträdde aggressivt.

Enligt tidningen Digital Journal hade fyra hundar rymt genom ett fönster hos Sophies granne.

De kom i full fart mot den gamla damen.

Foto: Youtube

”Helt plötsligt kom fyra pitbulls löpandes mot mig och omringade mig. De gick i cirklar kring mig. En hund gjorde utfall och bet mig. Jag lyckades slå till honom på huvudet och han backade. Då kom en annan hund rakt emot mig och jag var livrädd. Och helt plötsligt hoppade min katt fram”, berättade Sophie Thomas.

Den osannolika hjälte som kom till hennes undsättning var Sophies katt, Tiger.

Den modiga katten ställde sig emellan och hundarna började istället att jaga katten.

Efter Tigers snabba insats lyckades Sophie ta sig in i sitt hus, där hon var säker. Hon rengjorde sitt sår, men var säker på Tiger skulle bli allvarligt skadad.

När hon kikade ut genom fönstret såg hon dock, till sin stora förvåning och glädje, att Tiger väntade utanför dörren och ville bli insläppt.

”Jag vet inte vad som skulle ha hänt om min katt inte hade hoppat emellan”, sade Sophie.

Foto: Youtube

”Hon är alltid nära mig och följer mig var jag än går. Hon är mycket snäll mot mig, eftersom jag bor ensam”‚ sade Sophie.

Ägaren till hundarna, Sophies granne, skyllde på att hennes son lämnat ett fönster öppet och att hundarna därför smitit.

Grannen insisterade på att hennes hundar inte var våldsamma, men hon fick ändå böta 2 500 kronor och hundarna hölls i karantän under tio dagar, skriver Digital Journal.

Tack och lov slutade det hela bra – mycket tack vare modiga Tiger, en riktig hjälte!

Dela gärna vidare denna historia för att hylla en katt utöver det vanliga!