En grupp hjältar samlar mod och hjälper björnen som fastnat med huvudet i en plåthink.

En uppretad björn som befinner sig i en utsatt position är ingenting man som människa bör närma sig. Även om det inte är speciellt vanligt att björnar dödar människor så kan de ta till våld om de känner sig hotade. Men när de här människorna fick se en panikslagen brunbjörn rusa runt längs vägen med en plåthink på huvudet kunde de bara inte sitta stilla och se på. De var tvungna att agera.

En brunbjörn hade på oklar anledning fastnat med sitt huvud i en plåthink. Ju mer panikslagen björnen blev över att sitta fast, desto mer fastnade hinken kring huvudet och till sist blev det hopplöst för honom att sig loss för egen maksin.

I stället sprang björnen kring i panik och försökte skaka av sig hjälmen utan framgång.

FOTO: Youtube

En grupp människor fick dock syn på den vettskrämda björnen som for omkring längs vägen.

FOTO: Youtube

De tog då det vågade beslutet att försöka ta sig fram till björnen för att försöka hjälpa den loss. Till en början sprang de bara fram mot björnen för att försöka dra loss plåthinken.

FOTO: Youtube

Något som dock visade sig hopplöst. Hjälmen satt alldeles för hårt och detta resulterade bara i att björnen slet sig loss och försökte fly undan.

FOTO: Youtube

Till sist lyckades dock de här modiga hjältarna med gemensam ansträngning få tag i björnen och kunde hålla fast den på marken för att på så sätt lugnt och metodiskt försöka få loss hinken från björnens huvud. De tvingades till och med använda en såg för att göra ett hål i hinken för att lättare kunna få loss den.

FOTO: Youtube

Och deras kamp gav till sist resultat. Hinken släppte till sist sitt hårda tåg om björnens huvud och den kunde äntligen springa tillbaka in i skogen utan den hemska hinken på huvudet. Allt tack vare de här modiga hjältarnas insats.

I spelaren här under kan du se hela räddningsinsatsen:

Jag vill skicka ett stort tack till de här modiga människorna för att de bestämde sig för att trotsa farorna och hjälpa det här stackars djuret. Men kom ihåg att tänka efter både en och två gånger om du själv hamnar i en liknande situation. Kanske kan det vara bättre att kontakta en veterinär eller en djurvårdare för att få hjälp!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.