En hel värld följer babypumans tillfrisknande efter den hemska skogsbranden.

Skogsbränderna i Kalifornien, USA, fortsätter att göra livet tufft för både människor och djur. Vi skrev i förra veckan om en liten katt som mirakulöst överlevde lågorna utanför San Fransisco och nu har en ny katt klarat sig undan lågorna med en hårsmån. Men den här gången handlar det om en lite större katt…

När räddningspersonal i förra veckan jobbade med att bekämpa den kraftiga skogsbrand som för tillfället rasar i Kalifornien stötte de plötsligt på något oväntat.

Bildkälla: Facebook

I ruinerna och resterna från eldsvådan hittade de nämligen en tre till fyra månader gammal puma.

Bildkälla: Facebook

Den lilla puman var undernärd och svedd av lågorna, till och med hans tassar hade blivit brända.

Bildkälla: Facebook

”Den lila katten kunde gå men verkade utmärglad och skadad. Volontärerna lyckades fånga in den utan några svårigheter”, säger Kaliforniens departement för fisk- och djurliv enligt The Dodo.

Puman fördes snabbt till ett djursjukhus i närheten där veterinärerna omedelbart började ge den all vård den kunde tänkas behöva.

Bildkälla: Facebook

Nu bevakas den lilla pumans tillfrisknande noggrant av personalen på djursjukhuset. Men även om den nu är på bättringsvägen kommer den troligen inte att kunna återvända till ett liv helt i det fria igen på grund av sina skador. I stället hoppas man kunna ge puman ett fint och lugnt liv på annat sätt.

”Vi hoppas att puman ska återhämta sig tillräckligt för att sedan kunna placeras i ett naturreservat”, säger Kaliforniens departement för fisk- och djurliv i ett uttalande.

Bildkälla: Facebook

På Facebook hyllas nu brandmännen och veterinärerna för sin insats och tusentals människor skriver hur de håller tummarna för att babypuman ska tillfriskna utan några komplikationer. Och jag gör sannerligen samma sak, den här lilla kämpen förtjänar verkligen ett långt och tryggt liv långt ifrån hemska skogsbränder.

Tack och lov finns det människor där ute som gör allt de kan för att hjälpa djur som utsatts för hemska saker och de förtjänar att hyllas så mycket det bara går.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna