En oväntad vänskap som överraskade alla – här är de udda husdjursbästisarna

Man säger ofta att olikheter attraherar varann och det är något som verkligen stämmer i det här fallet. Även om de här pälsklädda bästisarna kanske kan se lika ut vid ett första ögonkast så är deras oväntade vänskap helt otrolig. 

Minikalven Moonpie skulle säljas på en auktion för boskapsdjur och troligtvis sluta som mat på folks tallrikar. Men den lyckligt lottade kalven fick ett helt annat öde. Tack vare Janice Wolf och hennes djur. 

Janice Wolf har grundat ett rescue-center där hon tar hand om djur som far illa. Hon bad sin vän att gå till just den här auktionen för att se om det fanns några djur som kunde räddas. Och vännen fick genast upp ögonen för den oerhört söta minikalven.

kalvisoffa
Facebook/Rocky Ridge Refuge

Men Moonpie visade sig vara alldeles för liten för att kunna bo utomhus med de andra djuren på rescuecentret – så det slutade med att kalven hamnade i Janice egna sovrum. Det var här den fantastiska vänskapen fick sin början.

Bästavänner
Facebook/Rocky Ridge Refuge

Tillsammans i huset med Moonpie bodde nämligen 12 hundar som också räddats. En av dem var den blinda vita bullterriern Spackle. Spackle älskar bebisar och bestämde sig genast för bli Moonpie’s trogna beskyddare. De två omaka vännerna hittade varann direkt och nu är det omöjligt att få dem att gå nånstans utan varandra. 

rumsrenkalv
Facebook/Rocky Ridge Refuge

De har till och med gått så långt att Moonpie lärt sig en del av hundarnas tricks. Tack vare dem är hon i dag en helt rumsren inomhus-ko. Eller så tror Moonpie kanske att hon också är en hund.

Men oavsett hur det ligger till så kan man ändå säga en sak helt säkert – Moonpie har inte bara räddats från ett hemskt livsöde utan hon har också fått en riktig vän för livet.

Dela om de här oväntade bästisarna också får ditt hjärta att smälta. <3 <3 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.