Eskos klockrena bild charmar hela nätet – här blir blåmesen till en tennisboll

Fågelskådaren Esko Antila skulle göra en märklig upptäckt då han gick ut på sin baksida för att fota.

Där hittade han en fågel som var slående lik – en tennisboll.

Bilden har nu förbryllat tusentals över nätet.

Den finske fågelentusiasten Esko Antila kom hem från sitt jobb på tisdagseftermiddagen. Hans uteplats badade i solsken – och han tog med sig sin kamera för att gå ut och fota.

Där upptäckte han en fågel som såg mycket speciell ut.
– När jag närmade mig den så började den röra på sig. Du får sällan exakt den bild du vill, sägen han till den finska sajten Iltalehti.

Med de åtsittande vingarna och den runda formen insåg han snart att det som han senare förstod var en blåmes var förvirrande lik en tennisboll.
– Det är förmodligen det mest speciella fågelfoto jag tagit, menar Esko Antila.

På grund av det lade han kunde kvällen ut bilden på nätet – och den skulle få enorm uppmärksamhet. Bara under den första timmen fick bilden över 1 000 gilla-markeringar på Facebook.

Esko Antila har varit intresserad av att fotografera under en lång tid, men det var först förra året som hans intresse för just fåglar väcktes till liv.
– Jag tycker om att röra mig ute i naturen. Då blir intresset för fåglar naturligt, säger han.

Med tiden har han blivit både bättre på att fota och mer entusiastisk kring att hitta speciella fåglar.
– Men det är inte så att jag ligger och gömmer mig i buskar. Det händer att jag går till ett fågeltorn, men mestadels är det turen som styr. 

I nuläget har bilden över 5 000 likes på Facebook. Inte så konstigt, så jag måste erkänna att jag först trodde det var en tennisboll som såg ut som en fågel. Det här var både fascinerande och väldigt förvirrande!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.