Ett monster försökte döda sköldpaddan – men hon vägrade ge upp

Sköldpaddor är fantastiska djur. De är vackra att titta på, gör aldrig någon illa och kan leva otroligt långa liv. 

Tuttle har levt i cirka 70 år och aldrig skadat någon människa. Ändå var det någon som tyckte att det var okej att utsätta henne för något av de grymmaste handlingar jag sett.

Som tur är finns det ett lyckligt slut på den här historien.

Tuttle hittades för ett år sedan utanför ett hus i Illinois, USA. De boende i huset, Paul och Diane Tuttle, förstod direkt att hon behövde hjälp. Någon hade spetsat henne med en skruvmejsel – som fortfarande satt kvar i hennes skal. När de tittade närmare såg de också att hon hade skador på huvudet.

Trots de allvarliga skodorna så vägrade Tuttle ge upp. Hon gick med bestämda steg in i familjens trädgård, precis som att hon förstod att de skulle kunna hjälpa henne.

Och de gjorde dom. 

Tuttle kördes med ilfart till All Pets Vet Clinic i Peoria för att få vård. Där kunde man konstatera att hon var blind på ena ögat, hade en fraktur på skallen och interna skador från skruvmejseln.

Facebook

Hon hade en lång väg tillbaka. Men hon skulle överleva.

Efter att ha plåstrat om henne kontaktade kliniken Douglas Holmes från Peoria Zoo för att få hjälp. Han gick med på att ta med henne till sig och hålla ett öga på henne tills hon var redo att släppas ut i det fria igen.

Tuttle fick sitt namn efter familjen som hittade henne och såg till att hon fick hjälp. Men nu var det Douglas som tog hand om henne. 

I nio långa månader fick Tuttle bo hos honom. Sedan kom äntligen dagen då hon var frisk nog att släppas ut i det fria.

Han berättade efteråt att all tid och kraft han lagt på henne belönades på ett ögonblick – när han fick se henne bli fri.

”Djur förtjänar den chansen. Det känns alltid bra när man släpper ut ett djur i det fria.” berättade Douglas.

Tyvärr fick man aldrig reda på vem det var som gjort detta fruktansvärda mot sköldpaddan. Men jag hoppas att han eller hon aldrig gör något liknande igen. Djur ska behandlas med respekt!

Vilken otroligt fin insats! TACK alla djurvänner som hjälpte Tuttle tillbaka till livet igen. 

Dela gärna den här artikeln om du också blev berörd.

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.