Facebook-inlägg räddade valpen som lämnades att dö i en plastpåse.

När kvinnan i staden Rondon i Brasilien tittade ner i ravinen kunde hon inte tro sina ögon. Där nere låg en liten hund som hade slängts i en plastpåse och inte kunde ta sig loss. Kvinnan kunde inte ta sig ner i ravinen på egen hand så hon vädjade efter hjälp på Facebook, rapporterar The Dodo.

Det var i förra veckan som ett desperat inlägg plötsligt postades på Facebook. Inlägget postades i en grupp för djurvänner som brukar ställa upp när djur far illa i den brasilianska staden Rondon. Kvinnan som postade inlägget skrev om en liten hund som befann sig i akut nöd och behövde en hjälpande hand så fort det bara gick. Hon skrev:

”Han ligger i en plastpåse och har blivit nedkastad i en ravin. Han ligger på en plats som är svår att komma till. Jag kan inte rädda hans liv. Finns det någon som kan hjälpa mig…”

Bildkälla: Facebook

Och svaret kom omedelbart. Inom några få minuter hade gruppens 1 300 medlemmar svarat upp och frågat hur de kunde hjälpa till.

En person som läste inlägget var en kvinna vid namn Claucia Jackline de Oliveira som arbetar på ett sjukhus i närheten av platsen där hunden fanns. Så tillsammans med en annan sköterska grep de in och tog sig till platsen för att sedan klättra ner i den branta ravinen för att föra hunden till säkerhet.

Bildkälla: Cláucia Jackline de Oliveira (Facebook)

Och mindre än 30 minuter efter att inlägget hade postats på Facebook var den lilla hunden räddad. Claucia misstänkte att hunden hade befunnit sig i ravinen sedan kvällen innan utan möjlighet att ta sig ur påsen som hade varit knuten väldigt tight. Men trots den traumatiska upplevelsen verkade den lilla hundvalpen må bra.

Bildkälla: Cláucia Jackline de Oliveira (Facebook)

Nu återstod bara att hitta ett nytt hem till hunden och återigen var det Facebook-gruppen som grep in.

Claucia postade ett inlägg i gruppen för att fråga om någon kunde erbjuda valpen ett hem och bara en timme senare hade en godhjärtad person gripit in och adopterat den.

Bildkälla: Cláucia Jackline de Oliveira (Facebook)

Tack var de här djurvännernas snabba agerande på Facebook kunde den lilla valpen alltså räddas och adopteras till ett tryggt hem långt ifrån obehagliga raviner. Allt inom loppet av några få timmar.

Människor som de här förtjänar sannerligen att hyllas!

Newsner Djur står på djurens sida, gilla om du också gör det