Facebookinlägg räddade hunden som inte vågade visa ansiktet.

Jack hade levt på gatan i 12 år och hade aldrig upplevt trygghet och närhet från människor. Men organisationen Gloucester-Mathews Humane Society i Virginia bestämde sig för att försöka hjälpa honom, trots att han var gammal och skulle bli svår att adoptera bort.

Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera vill få alla som funderar på att utöka familjen med en katt, hund eller något annat djur att adoptera – inte köpa. Stöd kampanjen om du tycker att alla djur förtjänar födas, växa upp och leva i trygghet.

Det här är Jack. En livrädd äldre herre, som inte förstår att människorna på hundhemmet vill honom väl. Han är inte aggressiv, men förstår helt enkelt inte vad närhet är. Det är möjligt att han aldrig blivit klappad innan.

”Jack är så avvisande och rädd. Varje gång vi går in till honom ställer han sig med ansiktet mot väggen och vi måste lyfta upp honom för att få med honom ut.” skriver personalen på Gloucester-Mathews Humane Society.

Bildkälla

hund1

Jack är 12 år och har inte haft ett lätt liv. Han har förmodligen levt på gatan utan kontakt med människor. Men Gloucester-Mathews Humane Society vet att han skulle kunna bli en fantastisk familjemedlem, om han bara får lite kärlek.

Bildkälla

hund2

De la ut en bild på honom på Facebook och berättade hans historia. De skrev att han är i stort behov av ett hem, där han kan få leva lyckligt den sista tiden i livet. Hundhemmet är en alldeles för stökig miljö för Jack, och enda gången han skiner upp är på sina promenader utomhus. Inlägget fick snabbt spridning, och flera personer hörde av sig och ville adoptera honom.

Bildkälla

hund3

Och se vilket lyckligt slut på historien! Tack vare facebookinlägget fick Jack åka hem med sin nya matte i förra veckan.

Bildkälla

jack

Jag hoppas verkligen att han får det bra nu i sitt nya hem. Lycka till Jack!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Jack became an instant celebrity last night when Susie’s Senior Dogs kindly posted his story to their page. We received…

Posted by Gloucester-Mathews Humane Society on den 24 oktober 2015

Ingen djurindivid ska behöva födas, växa upp och dö i utsatthet. Djuren kan inte tala – vill du vara deras röst och bidra till förändring? Gör skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera.
• Om du ska utöka din familj: köp inte, adoptera!
• Skriv på uppropet – skicka ditt budskap direkt till beslutsfattarna
• Stöd Djurens Rätts arbete för hemlösa djur. Här kan du läsa om hur du kan skänka valfritt belopp.
• Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Newsner Djur står på djurens sida, gilla om du gör det också.