Höken är nära att slukas av orkanen, titta nu på reaktionen när taxin öppnar dörren

Du känner säkert igen känslan – skräcken, rädslan, den gnagande oron – när naturens krafter gör sig påminda i form av exempelvis kraftiga stormar, översvämningar eller skräckinjagande orkaner.

Inte heller djuren är några undantag, faktum är att de nästan är ännu mer känsliga för dessa meteorologiska fenomen. Det har till och med hänt att våra kära djur har försökt varna oss människor när naturkatastroferna mullrat allt närmare!

Så var också fallet när orkanen Harvey slog till mot amerikanska Texas häromdagen. En Cooperhök blev så rädd att den kände sig tvungen att ta till en genial plan för att skydda sig mot ovädret… och nu sprids händelsen som en löpeld på nätet.

Du har säkert inte undgått nyheterna om orkanen Harvey, som sköljt över USA:s fjärde största stad Houston och praktiskt taget begravt metropolen under vatten med den senaste tidens fruktansvärda regnstormar.

Ovädret har tvingat otaliga mängder medborgare att fly fältet, och så även en stackars Cooperhök. Men i rädsla för den hotande stormen så hade inte riktigt rovfågeln tid att väga för- och nackdelar… utan flög raka vägen in i en taxi (!) för att söka skydd.

Taxichauffören, William Bruso, kunde inte göra annat än att låta fågeln stanna. Istället slog han på filmkameran och spelade in den video som nu sprids på Youtube. I klippet säger Bruso att höken är förvirrad och inte vet vad hon ska ta sig till, men i själva verket säger fågelns små ögon allting…

Det är fascinerande att se hur ett djur som normalt sett inte skulle närma sig människor i detta ögonblick inser att det är mycket bättre med mänskligt sällskap än att möta det hemska ovädret. Titta på bilderna i klippet här under:

Så småningom bestämde sig taxichauffören för att erbjuda fågeln skydd i sitt eget hem. Därifrån laddade han upp ytterligare en video som visade hökens tillstånd.

Höken, som döptes till Harvey efter orkanen, visade sig vara en ung hona som fortfarande var beroende av sina föräldrar.

Hon hade inte tillräckligt mycket självständighet för att kunna flyga själv, så hon behövde skydd – vilket hon fann i den här underbara taxichauffören.

Och att döma av bilderna verkar hon ganska nöjd i sitt nya, tillfälliga hem!

Två tummar upp till den här taxichauffören som förstod att höken behövde hjälp! Tveka inte att dela vidare de här fina bilderna till dina djurälskande vänner.

 
 

Läs mer om...