Familj adopterar en vild tupp – titta nu när han agerar väckarklocka varje morgon

När jag tänker på tuppar så föreställer jag mig en bondgård någonstans ute i landet med en tupp som vandrar runt på bakgården. På morgonen är den så klart vaken först av alla – och skickar ut ett klassiskt ”kuckeliku!” och väcker hela gården. För de som inte behöver kliva upp och mjölka korna eller mata grisarna återstår bara en sak – somna om och drömma vidare. Samtidigt som tuppen fortsätter sin dag. 

Men i Toronto, Kanada, bor en familj som varken har en bondgård eller någon som helst anledning att stiga upp tidigt i gryningen. Ändå har de adopterat en vild tupp till sitt hem – livet har aldrig varit bättre för dem. Möt p-Blizzard, tuppen med attityd!

 
© Facebook (pblizzardtherooster)

De flesta tuppar gal från säkert avstånd, ungefär vid en lada eller en bakgård. Men inte den här. Han drar iväg sina ”kuckelikus” ungefär fem centimeter från sina djurägares sovande ansikten. 

© Facebook (pblizzardtherooster)

Rara Subramanyan och hennes man Brian Kelly tog med sig den här speciella tuppen till sitt hem i Toronto i november 2014. 

© Facebook (pblizzardtherooster)

En kväll körde Rara och Brian hem i en snöstorm. Eftersom de är en del av ett lokalt djurskyddsnätverk blev de tipsade om att en vild tupp hade setts i närheten. De stannade i en liten stad där tuppen rapporterade hade synts och frågade en poisen om någon hade sett den. 

– Han blev helt förstummad av frågan, säger Rara till The Dodo

Till slut ledde spåren till en gammal bil. De hittade p-Blizzard därunder. Det enda verktyget som Rara och Brian hade med sig för att fånga in tuppen var ett par ungsvantar som de hade med sig från ett knytkalas.

– Vi skrämde ut honom och Brian sprang efter med ungsvantarna i högsta hugg och kunde ta hand om honom, säger Rara till The Dodo. 

Sen började deras nya liv med den nye familjemedlemmen.

© Facebook (pblizzardtherooster)

Rara sa: ”Jag frågade Brian om vi kunde behålla honom ett litet tag. Då började jag kika runt på nätet för att se om man överhuvudtaget kan behålla en tupp. Då fick jag reda på att det finns hustuppar och att det faktiskt finns saker som kallas kycklingblöjor, så de beställde jag”. 

© Facebook (pblizzardtherooster)

Nu är det p-Blizzard som styr och ställer i hemmet. Där bor Rara och Brian tillsammans med sina två barn, tre katter och en mops. Men det är definitivt den nye familjemedlemmen som är i toppen av rangordningen. 

© Facebook (pblizzardtherooster)

– Han sover i hemmet och anser numer att vi är hans flock. Han väger bara ett och ett halvt kilo men har en tung personlighet, säger Rara. 

Den personligheten kommer delvis från de många olika ljud som han kan göra beroende på situationen. 

Rara förklarar att alla olika läten betyder någonting. På morgonen gal han vanligtvis aldrig före klockan sju. Han gal också när någon kommer hem eller på besök och på kvällarna. Som om han vill säga att, nu är det kväll och då tar vi det lugnt. 

© Facebook (pblizzardtherooster)

Alla dessa olika ljud verkar ha fått effekt. Det är nämligen så att alla tre katter och mopsen går fram till honom när han kallar på dem. Och om en hund kommer på besök så tar sig p-Blizzard genast en titt på den nya bekantskapen…

© Facebook (pblizzardtherooster)

Gästerna möts också av en dos av skepticism. 

© Facebook (pblizzardtherooster)

En gång tog en besökare med sig en hund. Den gick fram till p-Blizzard – men då tog tuppen omedelbart kontroll över situationen. 

– p-Blizzard sprang fram till honom och tacklade hunden som en hockeyspelare, berättar Rara. 

© Facebook (pblizzardtherooster)

Men tuppen är inte småaktig. Han gillar bara att göra som han själv vill. Men om omgivningen inte går med på det, som familjens hund Possum som ibland säger emot, tar det ett tag innan p-Blizzard kommer över det. 

Rara berättar att tuppen först var lite arg på Possum, men att de sen dess blivit nära vänner. Nu sover de till och med tillsammans. 

© Facebook (pblizzardtherooster)

Men en sak som är säker är i alla fall att p-Blizzard alltid är snäll mot människorna i hans liv. 

– Han är den snällaste lille killen. Man kan klappa honom på nosen eller kroppen. Han har aldrig pickat på en människa. 

Det enda tuppen kräver av sin familj är att de är punktliga. Och vältrimmade… 

– Han pickar kärleksfullt. Och för att plocka ut våra gråa hårstrån.  

Det verkar som om de har ett underbart familjeliv tillsammans! Och tur att de hittade tuppen den där kvällen, vem vet vad som annars hade hänt? Dela gärna historien om p-Blizzard med dina sjusovande vänner!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.