Familjekatten Sebastian försvann spårlöst – då blev hundarna hans räddning

Den blinda, 16-åriga katten Sebastian visade sig vara mer äventyrslysten än vad hans familj räknade med – och rymde hemifrån. Men tack vare hjältehundarna Rocky och Speja kunde Sebastian hittas och återförenas med sin familj, skriver Aftonbladet.

Sebastian är blind sedan en månad tillbaka, vilket gör att han måste ha sele på sig utomhus för att kunna navigera sig fram i naturen. Så döm om familjen Lotssons förvåning när de upptäckte att Sebastian lyckats ta sig ut från huset i södra Stockholm och begett sig ut på egna äventyr.

– Det var väldigt konstigt att han begav sig så där, säger husse Anders Lotsson, till Aftonbladet.

Familjen efterlyste Sebastian på Facebook och fick hjälp av en förening som specialiserar sig på att hitta djur. Under lördagen så fick familjen tips om att Sebastian skymtats hela två kilometer hemifrån. Hur den blinde krabaten lyckats ta sig så långt är och förblir ett mysterium.

Id-hundarna Rocky och Speja fick lukta på Sebastians sele och efter en stund hittade de honom, på trappan till ett gammalt kurshus.

Hjältehundarna Rocky och Speja. Bildkälla: Aftonbladet

– Det kändes otroligt att han, som är blind, lyckats gå två kilometer. Mina tårar bara rann när vi hittade honom. Visst har vi hittat djur förut men det här var så fint, säger Anneli Hansson, en av de som var med och letade efter Sebastian.

Husse Anders är glad över att ha fått hem sin blinde familjemedlem igen.

– Det är fantastiskt hur de här hundarna kan jobba. Jag hade aldrig kommit på tanken att han hade tagit sig dit. Det är ju inte inte lätt när han är blind.

Den äventyrslystne åldringen ligger nu hemma och tar igen sig efter sin oannonserade utflykt.

– Han ligger bara ned och vilar, är man en gammal farbror och blind gör man inget annat, förklarar Husse för Aftonbladet.

Ålder är bara en siffra, bevisade 16-åriga Sebastian. Bildkälla: Aftonbladet

Dela den här artikeln så alla dina vänner också får läsa om de fantastiska djurvännerna!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.