Familjen adopterar vanvårdad hund – när han hugger tag i dotterns blöja skriker mamma rakt ut

Catherine Svilicic hade precis adopterat en dobermann som övergivits av sina tidigare ägare. Man ska alltid vara försiktig när man introducerar ett nytt djur för sina barn, men hunden var så snäll mot Catherines 17 månader gamla dotter så att hon lät dem leka själva i trädgården medan hon tittade på.

Hunden, som fick namnet Khan, hade varit hos sin nya familj i 4 dagar och verkade passa in perfekt. Det var då något riktigt otäckt hände.

Som förälder vill man inget annat än att skydda sitt barn mot alla faror. Catherine blev därför vettskrämd när hon såg hur familjens nya hund blev väldigt aggressiv mot ett av hennes barn. Men hon förstod snart att det inte var hunden hon skulle vara rädd för.

Det var i oktober 2007 som Catherine Svillcic var i familjens trädgård tillsammans med sin 17 månader gamla dotter Charlotte.

Familjen hade på kort tid välkomnat två nya familjemedlemmar, utöver Charlotte så hade Catherine även adopterat en vanvårdad hund.

© Facebook

Khan, en dobermann, hade bara varit hos familjen i några dagar efter att ha räddats från förskräckliga förhållanden. 

Det var uppenbart att Khans tidigare ägare slagit honom och gett hunden väldigt lite mat. 

© Youtube

Det var bara fyra dagar efter att Catherine tagit hem Khan som den chockerande händelsen inträffade. Catherine såg hur Khan hela tiden höll ett öga på Charlotte när hon lekte, skriver australiensiska lokaltidningen Adelaide Now. Hon slappnade av och lät dem leka själva i gräset – det var då det fruktansvärda hände.

”Khan blev väldigt aggressiv och gjorde utfall mot Charlotte. Han försökte knuffa henne, men det fungerade inte, så bet tag på baksidan av hennes blöja och kastade henne mer än en meter”, berättar Catherine Svilicic. 

Mamman blev förstås väldigt arg när hon såg hundens beteende, men så kollade hon ned på marken och såg något slingra sig under huset – en giftorm.

Hon hade inte sett att det fanns en orm i gräset när hon släppte ut dottern. Men det hade Khan.

Strax därefter gav hunden ifrån sig ett högt ljud och drog sig undan. 

© Youtube

Det blev snart uppenbart för Catherine att Khan offrat sig och räddat den lilla flickan från brunormen, som är en av världens giftigaste. 

Som tur var hann hon få med sig Khan till veterinären, innan det var för sent. Khan fick en spruta med motgift och klarade sig. 

Vore det inte för Khans snabba insats skulle Charlotte förmodligen ha blivit biten av ormen istället.

Trots att Khan bara varit i sin nya familj i fyra dagar var han beredd att skydda lilla Charlotte från faran. Vilken hjälte!

© Facebook

Att hundar är lojala vet jag redan, men den här historien visar ju faktiskt att de är beredda att offra sitt eget liv – bara för vår skull. 

Det är inte många människor som skulle göra det Khan gjorde för lilla Charlotte! 

Djurbibeln står på djurens sida.