Familjen förstår inte varför hunden är så orolig – tittar närmare på dottern och inser att det är bråttom

Människor och hundar kan forma ett speciellt band till varandra. Alla som haft en hund vet nog detta.

Men ibland kan detta band bli så starkt att det kan rädda liv.

Historien om 4-åriga Sadie och hunden Hero gick verkligen rakt in i mitt hjärta.

Labradoren Hero är en tränad diabeteshund som ständigt vakar över sin bästa vän Sadie. Flickan föddes med downs syndrom, och tre månader senare upptäckte läkarna att hon har diabetes typ 1.

Då skaffade familjen hunden Hero, som är tränad att varna när blodsockret blir för lågt eller högt. Han kan känna det via sitt fantastiska luktsinne.

Varje gång Saide får för lågt blodsocker börjar Hero gnälla och stäcker upp sin vänstra tass mot föräldrarna. Om det är för högt ger han dem istället sin högra tass.

Bara detta är helt otroligt. Men en dag skulle Hero förvåna sin familj på ett helt nytt sätt.

Just den här dagen var Saide inte hemma, hon var på sin förskola 8 kilometer från hemmet. Hero var hemma med Saides föräldrar.

Plötsligt började han gnälla och sträcka fram sin vänstra tass, precis som han brukade göra när Saides blodsocker var för lågt. Men hon var inte ens där så föräldrarna blev förvirrade.

”Han är normalt sett en väldigt lugn hund och brukar aldrig gnälla. Men nu ville han inte sluta.” berättar mamma Michelle Brooks för KUTV News.

Michelle blev osäker på vad hon skulle göra, men bestämde sig för att ringa Saides skola för säkerhets skull.

Läraren testade Saides blodsocker och det såg bra ut.

Men bara 30 minuter senare hände något. Flickans blodsocker sjönk plötsligt. Det var precis som Hero hade känt på sig vad som skulle hända.

”Jag kan inte förklara det. Det är som en modersinstinkt. Dessa hundar har förmågor och sinnen som övergår vårt förstånd”, berättar KC Owens som har tränat Hero till att bli diabeteshund.

Hero har verkligen förtjänat sitt namn! Tänk vilken tur att vi har dessa fyrbenta vänner i våra liv. Saide kan alltid känna sig trygg med Hero vid sin sida!

Djurbibeln står på djurens sida.

 
 

Läs mer om...