Familjen hittar övergiven katt på gatan – tittar närmare och inser att det inte är en vanlig kisse

När en familj i Thailand tittade ut genom fönstret fick de syn på en liten kattunge ute på gatan – utan någon mamma i närheten. De gick ut för att ta sig en närmare titt på den stackars fyrbenta vännen. 

De började misstänka att det här var en ovanlig kattunge, och beslöt sig för att ringa till en djurorganisation för att få hjälp. Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) kom för att ta hand om det lilla livet. 

Efter lite undersökningar såg de att han var en fiskarkatt – en utdöende art som finns vid vattenansamlingar i Sydostasien. Fiskarkatten kan bli upp till omkring 86 centimeter lång och är således allt annat än en ”vanlig” kattunge. 

Denna vildkatt är alltså dubbelt så stor som en vanlig katt, älskar att vara i vatten, och tackar inte nej till en fisk. Men eftersom våtmarkerna i världen håller på att förstöras hotas dessa djur – och nu har de listats som en av världens alla utrotningshotade djurarter. De hotas även av illegal jakt. 

WFFT menar att viltkatten bara var några timmar gammal när den hittades – och förstod inte hur mamman kunde lämna den ensam. 

kitten3

Katten fick bo kvar hos familjen som hittade den. Den kände sig väldigt säker med familjen och fick testa att återvända med dem till huset. 

Familjen höll utkik och väntade på mamman att komma tillbaka.

Men det gjorde hon aldrig. I stället matades hon med varm mjölk av familjen. 

kitten5

Fiskarkatten fick namnet Simba, och det är viktigt att han överlever, inte minst för artens överlevnad i världen, säger WFFT. I Thailand har arten särskilt minskat de senaste åren. På tre år har 84 procent av alla fiskarkatter i landet dött till följd av jakt eller att de fått sin miljö förstörd. 

kitten6

Här kan man se en film med andra katter som blir räddade. 

Vi måste sluta förstöra planeten – inte minst för djurens skull! Dela om du håller med. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.