Familjen hittar sin hund blodig på altanen – chockas när de läser lappen på dörren

Det finns inget hemskare än att höra om hur någon avsiktligt skadat ett djur. Och den här historien gör mig både arg och ledsen. 

För mig räknas husdjur verkligen som familjemedlemmar och jag kan inte förstå hur man kan göra så mot någons hund.

När jag sen läste vem som skrivit lappen kunde jag knappt kunde tro att det var sant. 

Men om fler får ta del av den här familjens hemska historien, kanske inga andra djur behöver utsättas för samma sak. 

När Angie Laymon och hennes familj kom hem från kyrkan fick de en obehaglig överraskning.

På altanen låg nämligen familjens älskade hund Bruno och blödde kraftigt. Bredvid satt en lapp från områdets polisstation.

© Facebook

Familjen såg direkt att det var allvarligt med hunden och skyndade sig att ta med Bruno till en veterinär. Där fick de vet att han hade en 50/50 procentig chans att överleva. Om han fick en operation.

Beskedet lät nästan som en dödsdom för familjen – operationen krävde nämligen en hel del pengar, pengar som de inte hade. Men som tur var lyckades familjen samla ihop tillräckligt med pengar för att genomföra operationen som räddade Brunos liv. Hans ben gick däremot inte att rädda.

© Facebook

”När vår familj var iväg hade det uppstått oroligheter i huset bredvid. Det här ledde till att någon ringde till polisstationen. Polisen som svarade bestämde sig för att åka över till vårt hus, men där var ingen hemma” beskriver Angie Laymon i ett inlägg på Facebook. Hon fortsätter:

”Polisen mötte där vår schäfer och trots de tydligt uppsatta varningsskyltarna om att det fanns en hund på området så fortsatte han att närma sig huset. När polisen kommit fram kände han sig hotad och sköt min hund. Efter det satte han upp en lapp på dörren där det stod att hunden blivit skjuten – och lämnade sedan min hund blödandes på altanen.”

Politistationen i fråga har berättat för Fox23 News att de försökt kontakta Angie Laymon men inte kommit fram. Men de hade ingen förklaring på varför man inte ringde efter en veterinär som kunde ta hand om hundens skador.

I sitt inlägg på Facebook skriver Laymon: ”Polisen hade så många alternativ han kunde valt… gå tillbaka till sin bil, använda tårgas, skaffa medicinsk hjälp till det skadade djuret… Min hund gjorde bara sitt jobb.”

Angie berättar att tusentals människor uttryckt sin ilska och sorg över det som hänt stackars Bruno. Men istället för att känna ilska vill hon uppmana polisstationen i Roger County att se över sina rutiner.

”Vi hoppas verkligen att det här leder till en förändring. Vi vill se att varenda polisofficer får träning i hur man hanterar djur och husdjur – speciellt när de är på privat mark. Vi vill öppna deras ögon för att det här inte bara är husdjur – de är familjemedlemmar. Vi vill att det ska finnas protokoll för hur man går tillväga när en polis skadat ett djur – nånting mer än att bara lämna djuret blödande till döds med en lapp”.

Så här ska det INTE gå till! Dela om du också tycker att husdjur är våra familjemedlemmar och förtjänar bättre.

Djurbibeln står på djurens sida.