Familjen sitter och äter middag när de får syn på detta. Nu fascinerar bilderna miljoner djurvänner.

Beroende på var du bor i Sverige har du förmodligen stött på ett djur i närheten av ditt hem. Jag kommer själv från Norrland och har ett flertal gånger tittat ut genom fönstret och sett både rådjur och älgar stå och käka gräs på tomten. För familjen Inman är det lite annorlunda. Speciellt den här dagen som var till synes normal, men utvecklades till något helt annat – när de tittade ut genom fönstret.

Det var mamma Kathy som var först att slänga ett öga ut genom fönstret. Till en början trodde att det var någon av grannarnas hundar som gått vilse och lagt sig framför familjen Inmans ytterdörr. När det i själva verket var en livs levande puma.

puma1
Facebook

Hon knackade på rutan för att fånga djurets uppmärksamhet, och var närmast chockad när hon såg att det inte var en hund. Det var en puma som låg där lugnt och stila och lapade sol.

puma2
Facebook

Familjen stod där och tittade storögt på puman. Men den ignorerade dem fullständigt. Den var trött och ville bara slappa i solen.

puma3
Facebook

Slutligen ringde familjen till djurmyndigheten i området.

puma4
Facebook

När myndigheterna kom för att föra tillbaka puman till sin rätta miljö var det stor uppståndelse i området. Men puman slapp all stress och förvirring. Den hade redan blivit omhändertagen.

puma5
Facebook

Så efter solig och skön dag på familjen Inmans ägodelar kunde den föras tillbaka till sitt hem. Puman fick ett härligt litet äventyr och familjen Inmans fick vara med om någonting som de sent ska glömma.

puma6
Facebook

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.