Familjen Sjöman skulle titta på en film, men fick i stället oväntat besök.

Familjen Sjöman från Olofstorp satte sig ner för att kika på en film under fredagskvällen. Men det som hände då kan inte beskrivas som annat än unikt. – På verandan stod en 600-kilos älgko, säger pappan Henrik till GP.

En älgko som knackar på dörren mitt i familjemyset hör ju knappast till vanligheterna. Familjen Sjöman har tidigare sett älgspår i trädgården och tror att anledningen är den äpplekorg de vanligtvis har i trädgården, skriver GP.
– I förrgår har någon vält korgen så att äpplena rullat ut och då flyttade vi upp den längst in i hörnet på vår veranda, säger Henrik Sjöman till sajten.

Men flytten stoppade knappast älgen. I stället fick de ett minst sagt oväntat besök på fredagskvällen när de hörde hur någon stod på verandan. Det var älgkon som kommit på besök – och stod med mulen mot rutan.

Även om de till en början blev lite rädda behövde det aldrig bli dramatiskt. Älgkon drog vidare mot skogen efter ett tag tillsammans med kalven som också var med, men som stod i trädgården.
– Det är inget som går sönder och älgen klarar sig bra, säger Henrik till GP.

Slutet gott – allting gott. Och familjen Sjöman fick ett minne för livet den där fredagkvällen då de fick oväntat besök.

Familjen Sjöman i Olofstorp satt och tittade på film när de fick oväntat besök – på verandan stod en 600-kilos älgko.

Posted by Göteborgs-Posten on den 7 november 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna