Familjens hund upphittad efter 2 år på rymmen.

2012 var Nathan Braun och hans son ute och campade vid Lake Tahoe i Kanada med familjens hund. Plötsligt hördes ett skott i skogen och deras 5-åriga golden retriver Murphy blev rädd och sprang iväg.

Familjen letade i två dagar och kunde inte sova av oro för sin älskade hund. De ringde campingen och efterlyste henne, men ingen hade sett till hunden.

Till slut var de tvungna att åka hem utan henne. Men sökandet fortsatte. Varje vecka i flera månader kom de tillbaka för att leta i skogen och sätta upp efterlysningar på anslagstavlor. De fick in mängder med tips, men inget ledde till att de hittade sin hund.

Bildkälla

hund1

Två år gick och de hade nästan tappat hoppet om att hitta Murphy igen. Då träffade den nya värden för campingen, som hade sett många lösa hundar ströva omkring i området. De gav honom Murphys gamla filt och husse Nathans gamla hatt. Campingvärlden lovade att lägga ut dem utanför sin bil, ifall Murphy fanns där skulle hon kunna känna lukten.

Det var då det otroliga hände!

Han lyckades fånga in en golden retriver som såg ut precis som Murphy. Familjen skyndade sig till campingen och hoppades på det bästa.

Bildkälla

hund1111

Det var Murphy! De kände igen hennes ärr på ena frambenet. Nu är Murphy hemma med sin familj igen. Mycket har förändrats på två år, men nu går det inte en dag utan att familjen kramar sin älskade hund.

Ingen vet vad som hänt henne under de två åren hon varit borta. Men det är otroligt skönt att hon kom till rätta igen!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna