Fantastiska nyheter: Armani slutar använda djurpäls i sina kläder.

Det italienska varumärket Armani meddelade idag att de slutar använda djurpäls i sina kläder från och med sin kollektion hösten/vintern 2016.

Beslutet kom till efter att bolaget har arbetat med Fur Free Alliance som är en internationell sammanslutning av över 40 djurrättsorganisationer med fokus på att få slut på pälshandeln.

– Jag är glad att kunna meddela att Armani Group har gjort ett fast åtagande att upphöra med användningen av djurpäls i sina kollektioner. Tekniska framsteg som gjorts under årens lopp har gjort att vi har fullgoda alternativ till vårt förfogande, som gör användningen av grymma metoder som involverar djur överflödiga. Nu tar mitt företag ett stort steg framåt, vilket återspeglar vårt fokus på de viktiga frågorna att skydda och ta hand om miljön och djuren, säger Giorgio Armani i ett uttalande.

Pälsen som används inom modebranschen kommer ofta från pälsdjursfarmer där djuren hålls i små burar och dödas med grymma metoder för att hålla skinnet intakt. Det kan till exempel vara genom gasning eller elchocker.

H&M, Zara, Marc O’Polo, Bestsellers, ASOS, BACK, Esprit och MQ har redan slutat använda djurpäls i sin klädtillverkning.

Det här är en väldigt glad nyhet! I framtiden hoppas jag att alla klädmärken slutar använda äkta päls. Djuren ska inte lida för vår fåfängas skull!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.