Fel häst avlivades: ”Jag blir helt chockad och skriker rakt ut”

En äldre häst på Löttinge Gård i Täby skulle avlivas i måndags, men något gick väldigt fel. Istället för att skjuta den gamla hästen träffade skottet en fullt frisk fyråring som avled på plats. 
– Jag blir helt chockad och skriker rakt ut, säger Ida Sköld som driver inackorderingssstallet på Löttinge Gård. 

Eftersom att den äldre hästen som skulle avlivas inte kunde fångas tog man beslutet att skjuta den på distans. Ida Sköld, som driver inackorderingsstallet på Löttinge gård sa till slaktaren att hon och hennes kollega skulle ta in fler hästar i stallet, och det är när de gör det som hon hör ett skott, det rapporterar Täby Nyheter.  

När Ida vänder sig om och ser att slaktaren skjutit fel häst skriker hon rakt ut. Vad ska hon säga till ägaren av hästen? 

Foto: Pexels

Enligt Ida har hon arbetat med slakterifirman förut, vilket aldrig inneburit några problem. Hon hade också berättat för slaktaren att hästen som skulle avlivas var en rostbrun fux med vit bläs, medan hästen som skjöts var svart. 
– Han fick aldrig klartecken att skjuta och det gör det ännu vidrigare att det är någon annans häst. Det är helt osannolikt. Det är så fruktansvärt sorgligt, säger Ida till Täby Nyheter.

När Täby Nyheter kontaktar slakteriföretaget vill de inte uttala sig om händelsen. 

Såhär får det inte gå till. Dela gärna för att göra andra hästägare och stallägare uppmärksamma så att det inte händer fler gånger.