Fiskaren ser något gigantiskt röra sig i vattnet – tappar andan när han kommer närmare

Stilla vatten, klar kust och strålande utsikter – det var då Mark och hans fiskekollegor stötte på hinder. Och inte vilket hinder som helst.

Vad de såg i vattnet var någonting gigantiskt. Men ju närmare de kom desto mer insåg fiskarna att de måste rädda liv.

Det var för lite mindre än två veckor sedan som Mark och hans två kollegor var ute med båten i Bodega Bay, Kalifornien. Och vad som skulle bli en helt vanlig fisketur förvandlades till något helt annat.

I det lugna vattnet såg de på håll att det längre fram inte alls var särskilt lugnt. Där, i det stilla vattnet, låg det nämligen någonting enormt i deras väg. Deras puls steg och tankarna snurrade. När de kom närmare avslöjades att den enorma varelsen i själva verket var en stor val – som hade tillfångatagits.

De visste att de behövde agera, situationen var akut, och det gjorde de också. Att hantera en fångad val låter nästan som ett omöjligt uppdrag, men de här killarna klarade det med bravur. Vilka hjältar!

Kolla in deras hjältedåd i klippet nedanför.

”Om det hade varit så att jag hade dött i dag, så vet jag i alla fall att jag hade gjort en god gärning i mitt liv”, säger Valentine, en av fiskarna, till CBS. Han var bara så glad att de kunde rädda livet på valen – och åter se denna majestätiska varelse simma ut i det fria.

Gilla och dela om du står på djurens sida och samtidigt vill passa på att hylla fiskarnas insats!