Fiskarna ser björnungen klösa sig fast i båten – tittar till höger och inser att de inte är ensamma

Det finns många onda människor i världen som vill djur illa.

Men jag tror bestämt att de som vill hjälpa och rädda djur är betydligt fler, vilket gör mig alldeles varm i själen.

Precis som dessa fiskare som fick syn på en björn vid deras båt. Men snabbt insåg de att det var fler som lurade i vattnet.

Föräldrar vill alltid deras barn det bästa och ser deras förmågor så bra de bara kan. Men ibland kan förväntningarna på sina barns förmågor vara lite för höga, vilket gör att resultatet inte alltid blir vad man har tänkt sig.

Något i den stilen hade hänt den här björnmamman, som trodde sin unge kunde simma bättre och längre än vad de faktiskt kunde.

Bildkälla: Youtube

Det var några fiskare i sjön Vygozero i Ryssland som fick syn på en björnunge i vattnet bredvid sin båt. Det lilla barnet verkade trött och kravlade sig hårt mot skrovet i ett desperat försök att försöka ta sig upp på torr mark.

På något sätt hade mamman och ungen tappat bort varandra och ungen var märkbart trött. Det var inte långt kvar innan den hade drunknat – men tur var att båten kom innan det var för sent.

Bildkälla: Youtube

Gjorde inget motstånd

De diskuterade hur de skulle göra, då de visste att björnen kunde försöka bitas eller rivas. Men innerst inne insåg de att de endast kunde göra en sak. Att rädda den lilla björnen.

Även fast de riskerade sina egna liv insåg de att djuret liv var guld värt. De tog en stor håv och fiskade upp den lilla björnungen som förstod vad som hände.

Bildkälla: Youtube

Björnungen insåg att de bara försökte hjälpa, och gjorde inget motstånd. Men det var då fiskarna skulle vända sig om och se det de aldrig kunnat ana.

Den lilla björnungen var inte ensam. Med sig på den livsfarliga simturen hade han sitt syskon – och fiskarna fick rycka in än en gång och såg till att syskonet satt på ett nät bak i båten.

Bildkälla: Youtube

Tack vare deras fantastiska och kvicka insats kunde de rädda de små björnungarnas liv. De körde båten till den lilla ön där deras mamma väntade – och i det ögonblicket fanns det säkerligen inte en enda mamma i världen som var mer tacksam än björnmamman.

Fiskarna trodde de skulle fiska den där dagen på sjön. Men i stället lyckades de rädda livet på två små björnungar. En insats som är inget mindre än heroiskt.

De här fiskarna är riktiga hjältar i min bok. Tryck gärna på DELA här under för att hylla deras livsviktiga insats.