Fiskmåsarna cirkulerar allt snabbare över vattnet – båtägaren tror inte sina ögon när detta uppenbarar sig

I alla tider har människan utforskat de hav och vatten som täcker en stor del av vår jord. Ändå vet vi fortfarande så lite om allt som faktiskt gömmer sig där nere, och kanske är det väl just det som gör våra hav så fascinerande.

En som vet precis hur det är att bli tagen på sängen av havets vidunder, är Brad Rich. Han var ute och åkte båt med några vänner i Alaska, USA, när en stor flock fiskmåsar plötsligt verkade ha fått sikte på något i vattnet…

Med tanke på fåglarnas märkliga beteende, så var det utan tvekan något på gång. Något gömde sig där under ytan, frågan var bara vad.

Snart verkade det ändå som att Brad hade förstått vad som var på gång. Han slängde upp kameran och startade en inspelning, i hopp om att fånga spektaklet.

Och cirka 55 sekunder senare, hördes plötsligt ett mullrande ljud från djupet.

brad rich, fiskmås, knölval
Foto: Youtube

Det visade sig att en grupp knölvalar simmade runt och jagade föda i området, medan fåglarna väntade ovanför ytan. Till slut kastade sig knölvalarna så upp mot ytan… och det var en syn som Brad knappast hade varit beredd på!

Hans reaktion på händelsen säger egentligen det mesta. Med lika mycket skräck som beundran hade Brad plötsligt ett helt gäng gigantiska varelser några meter bort – varelser som dessutom skapade sådana vågor att hela båten gungade till.

Jag säger bara så här, en sån här syn får man nog bara se en gång i livet. Men vilken tur att han lyckades filma allt så att vi andra också kunde få ta del av det – för detta är verkligen otroligt!

Dela vidare om du också skulle vilja uppleva detta!