Flickan matar sjölejon i hamnen – men när hon vänder ryggen till händer det otänkbara

Vilda djur kan se gulliga och snälla ut när man ser dem på tv – men man ska aldrig behandla dem så som man gör med sin tama katt eller hund.

Även om många vilda djur har snälla ögon och ser ut som att de vill väl så kan de vara oberäkneliga och ibland till och med farliga. 

Det fick en liten flicka uppleva förra helgen.

Den lilla flickan besökte en hamn för att titta på sjölejon en solig dag i British Columbia i Kanada. Hon gick fram till kanten för att mata en av dem med brödbitar. Sjölejonet ser väldigt gullig ut där han simmar i vattnet, och flickan kommer väldigt nära honom. 

Men man måste ha respekt för vilda djur, något som flickans föräldrar inte tänkte på den dagen.

sea lion 1
© Michael Fujiwara/YouTube

Sjölejonet kom ännu närmare och stäckte sig upp ur vattet för att titta på flickan. 

Studenten Michael Fujiwara befann sig också vid Steveston Fisherman’s Wharf i Richmond den dagen. Han tog upp sin kamera för att filma sjölejonet – och fångade den otäcka händelsen med flickan på film.

sea lion 2
© Michael Fujiwara/YouTube

Flickan hade precis satt sig ner på kanten av bryggan. Men när hon vände ryggen mot sjölejonet gick han plötsligt till attack.

Det hela tog bara en sekund. Sjölejonet kastade sig upp och bet tag i flickans klänning. Sedan drog har ner henne i vattnet.

sea lion 3
© Michael Fujiwara/YouTube

Som tur var släppe han taget så fort hon hamnat i vattnet, och flickan kunde snabbt dras upp på land igen. Hon klarade sig utan fysiska skador, men blev väldigt rädd.

sea lion 4
© Michael Fujiwara/YouTube

Marinforskaren Andrew Trites reagerade starkt på händelsen:

– Min första reaktion var hur dumma vissa människor är som inte behandlar vilda djur med respekt. Det här var en sjöleonhane. De är riktigt stora djur – inte cirkusattraktioner. De är inte vana att vara nära människor, säger han till CBC.

Han misstänker att sjölejonet misstog flickan för att vara mat, och att det var därför han drog tag i henne.

Efter händelsen har skyltar satts upp för att människor ska sluta mata sjölejonen. Förhoppningsvis händer inte detta igen.

sea lion 5
© Michael Fujiwara/YouTube

Det här är en händelse som den lilla flickan sent ska glömma. Eftersom det hela filmades kommer förhoppningsvis fler människor lära sig en läxa efter detta.

Vilda djur ska behandlas med respekt och betraktas på avstånd!

Här nedan kan du se hela videon:

Djurbibeln står på djurens sida.