Flygvärdinnan adopterade hunden som alltid väntade utanför hennes hotell.

Att hålla kärleken och vänskapen vid liv i ett långdistansförhållande är inte alltid så lätt.

Men för denna hemlösa hund, som föll pladask för en kvinna som bodde på andra sidan jordklotet, skulle uthålligheten till slut betala sig. 

Flygvärdinnan Olivia Sievers reser ofta mellan sitt hem i Tyskland till Argentina i jobbet och det var så hon träffade en minst sagt speciell hund, Rubio.

Hon hade dock ingen aning om att deras oväntade möte snart skulle ge henne en vän för livet. 

Tidigare i år var den tyska flygvärdinnan Olivia Sievers på ett av sina många besök i den argentinska huvudstaden Buenos Aires. Genom sitt jobb flög hon ofta över Atlanten och när hon var i Buenos Aires bodde hon alltid på samma hotell.

Det var där hon träffade en gatuhund, som brukade ströva omkring i området. Hon brukade ofta ge honom mat och de brukade leka med varandra. Men när leken var slut vägrade hunden att lämna hennes sida.

”Jag försökte först ignorera honom, eftersom han alltid ville följa med mig in på hotellet”, berättar Olivia för Noticiero Trece och fortsätter:

 ”Men det var omöjligt. Han kom alltid tillbaka och följde efter mig. Jag försökte i en timme, men han ville inte lämna min sida. Han var verkligen glad över att någon gav honom uppmärksamhet”. 

För hunden, som Olivia började kalla Rubio, var det kärlek vid första ögonkastet. Han fortsatte att sätta sig vid ingången till Olivias hotell för att vänta på henne.

Olivia tyckte så synd om honom. Hon brukade gå ut på kvällarna och stoppa om Rubio med ett av flygbolagets filtar, för att han skulle hålla sig varm om natten.

Efter deras första möte åkte Olivia snart tillbaka på ett plan till Tyskland. Rubio återgick till att vandra på gatorna, men han glömde aldrig sin nyfunna vän.

Nästa gång Olivia kom på besök, och bodde på samma hotell, stod Rubio där vid dörrarna och viftade på svansen för att hälsa henne välkommen tillbaka. 

Och det här upprepade sig varje gång Olivia kom tillbaka till Buenos Aires. Rubio stod alltid tålmodigt och väntade på henne. 

Det var nästan som om han hade koll på flygvärdinnans arbetsschema. 

Som ni säkert förstår så började Rubio och Olivia utveckla ett väldigt speciellt band. 

Det smärtade i Olivia varje gång hon tvingades lämna sin vän, hon kunde helt enkelt inte sluta tänka på honom när hon var hemma i Tyskland. 

Vid ett tillfälle tog Olivia tag i saken och kontaktade en lokal djurskyddsgrupp, som ordnade så att Rubio fick komma till ett tryggt och kärleksfullt hem. 

Men det slutade med att Rubio rymde och sprang iväg. Ni kan nog gissa var man hittade honom några dagar senare… 

Det fick Olivia att bestämma sig – hon ville adoptera Rubio och ta med honom hem till Tyskland. 

Efter att ha fyllt i alla nödvändiga papper flög hon hem med Rubio i början av augusti. 

Nu har Rubio äntligen fått lämna gatorna i Argentina och också stiftat bekantskap träffat sin nya familj i Tyskland.

Han har redan fått ytterligare vänner, bland annat brukar han busa med familjens andra hundar i den stora trädgården.

Visst är det underbart att se? 

Fina Rubio! Och vilken solskenshistoria! Tack också till Olivia, för ditt stora hjärta!

Alla hundar förtjänar verkligen ett lyckligt slut som detta. Dela gärna detta med alla dina vänner på Facebook, om du håller med!