Flygvärdinnans fina gest – adopterade hunden som alltid väntade på henne

Det sägs att långdistansförhållanden är svåra att hålla vid liv. Men samtidigt sägs det att trägen vinner. Det bevisade en hemlös hund som föll tass över nos för en kvinna som bodde ett halvt jordklot bort och nu fått en ny matte.

Olivia Sievers jobbar som flygvärdinna. Därför reser hon ofta mellan sitt hem i Tyskland och Argentina på jobbresor. Det var så hon träffade Rubio, en minst sagt speciell hund. Vad Olivia inte visste var att hon snart skulle få en vän för livet. Det var under förra året som Olivia först träffade Rubio. Under sina vistelser i Argentina bodde hon alltid på samma hotell där en gatuhund strosade runt. Olivia brukade kela med hunden och ge den mat. Sedan vägrade hunden lämna Olivia.

”Jag försökte först ignorera honom, eftersom han alltid ville följa med mig in på hotellet”, berättar Olivia för Noticiero Trece och fortsätter:

”Men det var omöjligt. Han kom alltid tillbaka och följde efter mig. Jag försökte i en timme, men han ville inte lämna min sida. Han var verkligen glad över att någon gav honom uppmärksamhet”. 

Det var uppenbart att kärlek uppstått mellan det omaka paret. Rubio satt alltid och väntade tålmodigt utanför hotellet på sin nyfunna vän. Olivia tyckte synd om den stackars hunden så hon brukade gå ut om kvällarna med filtar från flygbolaget så Rubio kunde hålla sig varm om nätterna.

Nästa gång Olivia kom tillbaka till Argentina och samma hotell, stod Rubio utanför och viftade på svansen för att välkomna henne. Och det fortsatte. Varje gång Olivia kom fram till hotellet stod den enträgne Rubio och väntade på henne, nästan om att han kunde Olivias arbetsschema. Tiden gick och sex månader senare väntade Rubio fortfarande vid samma hotell.

När Olivia befann sig i Tyskland hade hon svårt att släppa tanken på en stackars, herrelösa Rubio. Hon letade upp en djurskyddsgrupp i närheten av det argentinska hotellet som kunde ta hand om Rubio. Men han rymde gång på gång tillbaka till ingången på hotellet för att vänta på Olivia.

Då fattade Oliva ett beslut som ingen ångrat. Hon skulle adoptera Rubio och ta med honom hem till Tyskland. Så i augusti förra året flög de numera oskiljaktliga vännerna Olivia och Rubio över Atlanten till deras nya gemensamma hem i Tyskland.

Han har redan fått ytterligare vänner, bland annat brukar han busa med familjens andra hundar i den stora trädgården.

Visst är det underbart att se? 

Fina Rubio! Tänk om alla hade ett lika fint hjärta som Olivia!

Alla hundar förtjänar verkligen ett lyckligt slut som detta. Dela gärna detta med alla dina vänner om du håller med!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.