Företaget adopterade 9 hemlösa katter till kontoret. Nu jobbar de anställda bättre.

Här på Newsner har vi ofta besök av hundar på jobbet. Lilla maltesern Harry har blivit en självklar del av gruppen. Men det är inte bara vi på Newsner som upptäckt fördelarna med att ha sällskap av djur på jobbet. Ett företag i Japan har tagit det hela ett steg längre.

I en så stor stad som Tokyo är det inte alltid så lätt att ha husdjur hemma. Många lägenheter har strikta djurförbud och det är inte heller alla som har råd att skaffa en egen hund eller katt. Därför finns det så kallade katt-caféer dit människor kan gå och ta en fika och samtidigt gosa med en katt.

Men IT-företaget Ferray Corporation vill att deras anställda ska kunna gosa även på arbetstid. Så de har gjort om hela kontoret till ett katt-café och adopterat totalt 9 hemlösa katter.

Bildkälla

04

Katterna ser kontoret som sitt hem och kan få oändligt mycket kärlek från personalen.

Bildkälla

10

Bildkälla

01

Självklart händer det att de busar lite också. De kan ibland råka stänga av datorer, klösa på väggar och bita sönder papper. När företaget har kundbesök vill katterna gärna undersöka kundernas väskor genom att krypa ner i dem, och de slappar gärna mitt på konferensbordet under viktiga möten.

Bildkälla

09

Men trots det så märker de anställda mest positiva förändringar sedan katterna kom till kontoret. De har blivit mer produktiva och kommunikationen mellan de anställda har förbättras. Kärleken till katterna för de anställda närmare varandra och skapar bättre stämning på jobbet.

Bildkälla

03

Men företaget nöjer sig inte med att adoptera katter till kontoret. De vill även uppmuntra sina anställda att skaffa egna husdjur. Det är fullt tillåtet att ta med sina djur till jobbet, och om de anställda inte har något husdjur så kan de få ett bidrag på 5 000 yen (cirka 370 kronor) för att adoptera en katt som behöver nytt hem.

Bildkälla

05

Här nedan kan du se fler bilder på Ferray Corporations katter.

Bildkälla

06

Bildkälla

07

Bildkälla

08

Jag tycker att det här var ett underbart initiativ var företaget. Så länge ingen av de anställda är allergisk så passar det väl utmärkt att ha katt på jobbet?

Skulle du också vilja ha djur på din arbetsplats? Dela gärna vidare och berätta vad du tycker.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna