Folk brukar vara rädda för Enya. Men i lördags rymde hon för att rädda en främlings liv. Hjältehund!

Daniel Broström var ute med sin hund Enya i lördags när hon plötsligt gjorde något märkligt. Hon sprang ifrån sin husse. Enya brukar alltid lyda honom i vanliga fall men den här gången var det något som var fel.

Enya hade sett något i snön.

– Hon stack i väg från mig för första gången, hon brukar alltid gå bredvid mig annars. Jag sprang efter. Men sen såg jag att det låg en mörkklädd kille vid skogsdungen där hon väntade. Han låg utan jacka och vantar i snön, berättar Daniel för Expressen.

Mannen var berusad och hade somnat. Hade det inte varit för Enya hade han mycket väl kunnat frysa ihjäl. Men Daniel lyckades skaka liv i honom hjälpa honom upp.

– Han gav mig en kram och tackade. Jag sa att det är hunden han ska tacka, säger Daniel.

Bildkälla

hund

Men det är inte alla som verkar förstå vilken underbar hund Enya är. Hon är en stor Cane corso och det händer att människor tar omvägar för att slippa möta henne när de är ute på promenad. Men Daniel vet vilken hjälte han har.

– Jag tycker inte att man ska dra alla hundar över en kam och säga att de är kamphundar eller liknande. Det beror helt på hur man uppfostrar sin hund, säger Daniel.

Vi på Newsner kan inte annat än att hålla med! Enya förtjänar alla hyllningar i världen!

De flesta som möter denna hund ute på promenad tar oftast omvägar för att slippa möta henne. Speciellt om denne har en…

Publicerat av Daniel Broström den 13 februari 2016

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna