Forskarna har upptäckt vad hundar drömmer om – resultatet rör alla oss djurägare till tårar

Ingenting är bättre än att ha ett härligt husdjur! 

Själv är jag en riktig hundmänniska – och brukar ofta tänka på vad de drömmer om när de sover. 

För att de drömmer, det är jag ändå säker på. 

Nu har forskarna upptäckt svaret på just detta – och när jag fick höra om det blev jag genast glad ända in i själen. 

Alla som har eller har haft en hund i sin närhet känner igen det. 

Synen när ens fyrbente vän lugnt och stilla får vila efter en lugn dag. Den sluter ögonen, och rör kanske lite grann på tassarna. Då och då har jag undrat vad den drömmer om. Kanske jagar den en katt i drömmen? Eller gräver en grop med tassarna? 

Nu behöver jag inte gå och undra längre! Forskare vid Harvard har nämligen gjort undersökningar – och kan nu fastställa vad hundar faktiskt drömmer om, skriver Independent

Fascinerande, eller hur? 

Och nej, det är inte god mat eller favoritleksaken.

© imgur/twitter

Enligt senaste forskningen drömmer faktiskt hundar om människor de känner allra mest för. Och det allt som oftast – deras ägare. Husse och/eller matte! 

– Människor drömmer om samma saker som intresserar dem under dagen. Och det finns inga tecken på att djur är annorlunda. Eftersom hundar generellt sett är extremt fästa vid sina ägare är det stor sannolikhet att din hund drömmer om dig. Ditt ansikte, hur du doftar och saker som antingen gör den glad eller irriterad, säger forskaren Deirdre Barrett vid Harvard Medical School till Independent

Jag blev så himla lycklig när jag fick höra detta. När nyheten släpptes började människor lägga upp foton på sina älskade, sovande hundar och skrev känslosamma kommentarer till bilderna. Många har blivit så berörda av avslöjandet att deras hundar drömmer om dem att de inte kan hålla tårarna tillbaka. Och det kan vi väl alla förstå? Det här är inget annat än hjärtevärmande för alla oss djur- och hundvänner! 

© Imgur

Dela vidare om du också blev varm i hjärtat av att läsa den här forskningen! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.