Forskarnas utspel: Låt troféjakt vara tillåtet

Huruvida troféjakt ska vara tillåtet eller inte har varit en het och infekterad debatt i flera länder under lång tid.

Många rasar över att rika människor dödar exotiska och oskyldiga djur för att visa upp som troféer, och kräver ett förbud snarast. Men frågar man flera forskare så menar de att ett förbud vore negativt mot bevarandet av arter, det rapporterar Daily Mail.

Över 130 författare från Storbritannien, Shweiz, Australien, och Afrika har skrivit under på den vetenskapliga artikel som menar att troféjakt inte bör förbjudas.

https://twitter.com/ggreenwald/status/1051804858414706688/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1051804858414706688&ref_url=https%3A%2F%2Fsv.stories.newsner.com%2Fnyheter%2Fmyndighetsperson-skrot-om-vilda-djuren-han-dodat-nu-kokar-internet-over-bilderna-gjorde-inget-oetiskt%2F

Detta då de menar att oreglerad avlivning av arter som lejon kan vara mycket vanligare i områden där troféjakt inte är tillåtet.

”I afrikanska länder som tillåter troféjakt så har mer mark bevarats än i National parkerna”, skriver forskarförfattarna.

Forskarna menar alltså att troféjakt håller populationen i schack, men trots detta fortsätter både djurvänner, kända personer, och stora organisationer att rasa mot troféjakt, och fortsätter att höja deras röster för att det ska förbjudas.

Foto: Twitter/Rickygervais

 

Vad tycker du om troféjakt? Ska det förbjudas eller vara tillåtet?