Främling sparkade Ronja i ansiktet utanför ICA – tvingades operera bort ena ögat

Jennifer Wikström skulle bara springa in i affären lite snabbt och köpa en dricka, och lämnade sin hund Ronja utanför. När hon kom ut några minuter senare insåg att något hade hänt med Ronja. Den lilla hunden, en tvåårig blandning mellan chihuahua och pinscher, satt och skakade av rädsla bakom en lyktstolpe.

Nu misstänker Jennifer att någon har sparkat Ronja i ansiktet – och skadorna var så allvarliga att veterinären tvingades operera bort hennes ena öga.

Det här gör mig så otroligt arg!

Händelsen inträffade i lördags utanför ICA Supermarket Porsön i Luleå. Jennifer och hennes kompis skulle in och handla en dricka och lämnade hunden ensam i några minuter. När de kom tillbaka förstod de genast att något var fel.

– Hon är ju alltid jätteglad annars, alltid. Nu var hon konstig, inte alls glad. Hon stod bakom stolpen som för att gömma sig. Hon var väldigt reserverad, säger Jennifer Wikström till Norrbottens-Kuriren.

Ronja fortsatte att bete sig konstigt när de kom hem, och på kvällen upptäckte Jennifers sambo att hundens ena öga hade svullat upp. På söndagsmorgonen tog de Ronja till veterinären. Där kunde de även konstatera att hon hade feber.

Veterinären frågade om Ronja hade fått en smäll, och då förstod Jennifer att det måste ha hänt något utanför affären.

– Troligtvis har hon blivit sparkad, men ingen har sett någonting. Jag har ringt Ica och frågat om de har övervakningskameror, men de har bara kameror inomhus, säger Jennifer till Norrbottens-Kuriren.

Ronjas öga gick inte att rädda och veterinärerna tvingades operera bort det. Dessutom har hon haft tryckningar bakom sitt andra öga, och om det skulle bli värre kanske hon måste avlivas. Men Jennifer och hennes sambo Erik hoppas att det inte ska behöva bli så.

Paret kommer aldrig mer lämna sin hund ensam utanför affären, och vill även varna andra hundägare.

– Det här får inte hända någon annan hund. Det är fruktansvärt, säger Jennifers mamma Helena till Norrbottens-Kuriren.

Jennifer har även gått ut i en lokal facebookgrupp för att varna andra i området, samt samla in eventuella tips om någon kan ha sett något.

Fy tusan vad arg jag blir när jag läser detta! HUR kan någon vilja skada en försvarslös hund på det här sättet? Lämna aldrig era hundar obevakade, för man vet aldrig vilka grymma människor det kan finnas där ute. 

Krya på dig lilla Ronja!

 

Läs mer om...