Främlingen räddade hunden från att drunkna. Nu lämnar den aldrig hans sida.

Häftigt regn har lett till rejäla översvämningar på USA:s östkust den senaste tiden och har tvingat tusentals människor att överge sina hus. Bland de som tvingas fly undan vattenmassorna finns också djur och utan hjälp från människor har de det svårt att undkomma. Men det finns tack och lov hjältar där ute. Det här är historien om Lucky.

En av de personer som tvingades lämna hus och hem var Alex Scroggins mamma som bor i staden Conway i South Carolina. Han höll som bäst på att hjälpa sin mamma och syster att rädda vad de kunde från det översvämmade huset när han plötsligt hörde en hund skälla från en av grannarnas verandor.

Han tänkte att hundens ägare antagligen var i närheten så han fortsatte med sitt arbete. Då staden var kraftigt översvämmad tvingades Alex och hans vänner att ro fram i en båt för att ta sig fram till huset. Efter att ha rott fram och tillbaka några gånger noterade de att hunden fortfarande satt på trappen och skällde. Samtidigt steg vattnet allt mer.

Han började därför fråga runt bland grannarna för att försöka luska ut vem som ägde hunden. Han fick då veta att ägaren hade övergett hunden och flytt staden några dagar tidigare. Då bestämde sig Alex för att ta med sig hunden i båten och ta med den till säkerhet, annars fanns en överhängande risk för att den skulle drunkna.

”Han hade nästan ingen torr plats att stå på när jag hittade honom. Den här hunden hade garanterat svepts iväg med vattnet. Det hade bara handlat om en kort tid innan vi hade fått se honom flyta runt död i vattnet”, säger Alex enligt The Dodo.

När han hade tagit hunden till säkerhet försökte han hitta ett djurhem som kunde ta hand om den, men dessvärre var alla ställen fulla på grund av översvämningarna så Alex bestämde sig helt enkelt för att ta med sig hunden hem.

”Jag tvättade honom och gav honom mat. Han var så lycklig över att vara i säkerhet”, säger Alex.

Efter att ha gjort lite mer efterforskning bland grannarna visade det sig att hundens ägare nog inte borde ha djur. Han hade tidigare misskött flera av sina djur och trots att han visste att Alex hade hans hund brydde han sig inte om det, han hade antagligen lämnat hunden åt sitt öde.

”Han hade tid för att komma och hämta honom men valde att inte göra det. Vem gör så? Jag skulle ta med mig min hund innan jag räddade någonting annat”, säger Alex.

Alex har därför låtit hunden, som han döpt till Lucky, flytta in hos honom permanent. Eller ja, det verkar nästan som att Lucky tog beslutet åt honom.

”Jag upplever det som att han förstår vad som har hänt, för nu vägrar han att lämna min sida. Det får mig att må så bra när jag vet att han är på en bättre plats än där han var förut. Om du ser någon som behöver hjälp och du kan göra någonting, gör då något – oavsett om det är en människa eller ett djur. Om du kan hjälpa till, försök. Det är vad jag hoppas att människor tar med sig från den här historien”, säger Alex enligt The Dodo.

Och jag håller med om varje ord. Alla djur förtjänar ett tryggt hem och jag hoppas att Lucky får ett långt och lyckligt liv tillsammans med Alex.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna