Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Främlingens hund skulle avlivas om en kvart. Då gjorde Camilla det otänkbara. Nu hyllas hennes fina gärning av tusentals.

För två veckor sedan gick Camilla Bäck till veterinären med sin hund. I väntrummet satt det också en man med en hund. Camilla märkte att mannen verkade orolig och började prata med honom.

Det visade sig att mannen var där för att avliva sin hund, och hade tid en kvart senare. Hunden var varken gammal eller sjuk, men det funkade inte att ha henne hemma längre. Camilla mötte hundens blick och kände att hon måste göra något, hon ville hjälpa till. Så hon erbjöd sig att ta hand om tiken och försöka hitta ett nytt hem åt henne. Mannen blev glad och lättad över att slippa ta bort hunden.

Bildkälla

vovve3

Som tur var så kände Camilla personalen på Gyllerboda Hundcenter och kontaktade dem direkt för att se om de kunde ta han om hunden en tid, tills de kunde hitta ett permanent hem.

När veterinären till slut kom och sa att det var mannens tur hade de redan kommit överens, tiken skulle inte avlivas och Camilla skulle ta henne därifrån samma dag.

Bildkälla

vovve4

Några dagar senare skrev Camilla ett inlägg på Facebook där hon nu efterlyser en ägare till hunden.

Så här skrev Camilla i sitt inlägg:
”För exakt en vecka sedan satt jag i väntrummet hos veterinären och träffade tiken ni ser på bilderna med sin ägare. Hon hade tid för avlivning klockan 17 och klockan var då 16.45. Jag frågade om hon var sjuk, men det var hon inte. Det funkade inte hemma längre, sa ägaren. Tiken kom fram till mig där jag satt och när jag mötte hennes ögon så kände jag bara att det var så fel att hon skulle tas bort. Så jag frågade ägaren om dom hade provat omplacera henne, men nej det var ingen ide. Ingen som vill ha den här typen av hund fick jag till svar. Jag är absolut ingen hund räddare eller ska rädda djur till varje pris men just den här tiken var så fin och ödmjuk där hon satt, så jag frågade om jag kunde få försöka hitta något hem? Ägaren blev glad och sa absolut men jag kan inte ta hem henne igen, utan då får du ta henne nu. Jaha ja, tur att jag känner Bengt Rödsethoch Gunilla på Gyllerboda. Dom tog emot henne med öppna armar och där har hon bott nu i en vecka och det går hur bra som helst. Jag har träffat henne med mina hundar och hon har varit med Bengt en hel del för han ska få en uppfattning om vem hon är. Och hon är just så rar och fin som hon sa till mig där i väntrummet. Nu söker jag efter ett hem som kan och vill ta emot den här fina tiken som är 4 1/2 år, blandras av rottweiler och något mer. I mitt tycke är hon liten, jag har mina två stora flatpojkar att jämföra med endast. Snälla hjälp den här skönheten att få rätt hem. Intresserade kan kontakta Gyllerboda Hundcenter , för mer information eller mig. Visst är hon värd det!?”

Tusentals människor har delat Camillas inlägg och hyllar hennes goda gärning. Vilken hjälte du är Camilla! Jag hoppas verkligen att någon vill ha den här fina vovven, och att hon får många glada år till i livet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

För exakt en vecka sedan satt jag i väntrummet hos veterinären och träffade tiken ni ser på bilderna med sin ägare. Hon…

Posted by Camilla Bäck on den 15 juli 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna