Fridas hästar försvann spårlöst från hage – hittades döda i vattendrag: ”Orimligt”

Den 12 juli försvann Frida Wismars hästar från sin hage i Åstorps kommun. En vecka senare hittades hästarna avlidna i ett vattendrag, det rapporterar Tv4.

Det var den 12 juli som Frida Wismar gick ut för att titta till sina hästar Bibbi och Dogge i hagen och upptäckte att båda hästarna var försvunna.

Ingenting syntes på hagen och den tredje hästen, som gick i samma hagen var kvar. Enligt Frida är det dessutom två grindar man behöver gå igenom för att ta sig till hästarna.

Omständigheterna gjorde att Frida misstänkte att hästarna var stulna och hon delade med sig av en efterlysning på Facebook som fick stor spridning.

Hästarna Bibbi och Dogge
Foto: Facebook

Hittades avlidna

Men efter åtta dygn hittades båda hästarna avlidna i ett vattendrag.

– Hela familjen är i någon slags chock, såklart. Vi måste bara få vara ifred nu känner jag och sörja och försöka återgå till något slags … Det här är ju familjemedlemmar. Det är fruktansvärt jobbigt för alla och framförallt för mina döttrar, det var ju deras hästar, säger Frida Wismark till Tv4.

För Tv4 berättar Frida om hur upptäckten kom som en chock.

– Jag kräktes nästan, det var hemskt. Jag typ la mig ner på marken, jag orkar liksom inte. Det var bara så fruktansvärt. Att hitta två stycken på samma ställe, det var bara så konstigt allting. säger hon till Tv4.

Vill se en grundlig undersökning

Frida har ingen aning om vad som har hänt och hon menar att hon aldrig kommer få det heller.

– Vi kommer aldrig få veta vad som har hänt, jag har fortfarande en känsla av att det är orimligt. Jag hade velat att de gjorde en mer grundlig undersökning, de gjorde ju ingen grundlig undersökning av hästarna om man säger så.

Enligt Hippson gör polisen bedömningen att hästarna dött genom en olyckshändelse.

Det finns däremot en utredning om skadegörelse, som rör i fall någon har släppt ut hästarna ur hagen.