Frun hedrar sin polismake på ett helt underbart vackert sätt.

Mary Beth Eslary gav sin make, polismannen Eric Eslary, en stor kram och puss innan han lämnade hemmet för att åka till arbetet. Tyvärr var detta sista gången de skulle säga ”Jag älskar till” till varandra. Under de tidiga morgontimmarna blev Eric upp påkörd av en rattfyllerist när han satt i sin patrullbil. En timme senare avled han på sjukhuset och lämnade efter sig en kärleksfull hustru och sex barn. Vid tidpunkten för olyckan var Eric ute och körde tillsammans sin polishund och bästa vän, schäfern Blek. Även Blek skadades allvarligt i olyckan, men han vägrade han att lämna sin partners sida. När Mary Beth kom till den fruktansvärda scenen, låg den den 6-årige hunden tätt intill Erics kropp. Efter att ha genomgått operation lyckades dock Blek återhämta sig, utan att bli förlamad. Även om Mary Beth sörjde förlusten av sin make och barnens far något enormt, så fanns fortfarande Blek kvar. Det är där historien tar en oväntad och väldigt vacker vändning. Läs vidare för att se hur Mary Beth och Blek hedrade sin älskade livskamrat…

I maj 2015 omkom polisen Eric Eslary efter att en rattfyllerist frontalkrockat med polisbilen. Han lämnade bakom sig frun Mary Beth och deras sex barn.

mom1

Erics partner, polishunden Blek, satt också i bilen under kraschen. Han skadades allvarligt, men överlevde mirakulöst.

blek1

Blek vägrade att vika från sin partners sida. Det var först när Mary Beth kom till platsen som den 6-åriga schäfern kunde släpas bort.

blek2

Efter tragedin tog Mary Beth hem Blek och adopterade hunden. Hon fostrar nu Blek i sin mans fotspår, för att hylla sin makes minne.

blek3

Eric hade jobbat i 17 år som polis i västra Pennsylvania. Han hjälpte till att utveckla hundpolisen och var väldigt stolt över sitt arbete.

blek4

Mary Beth jobbar på en larmcentral och även om hon är utbildad för att hantera stressiga situationer, kunde inget förbereda henne på förlusten av sin man.

blek5

”Det är en stor tröst att veta att jag har Blek här, då har jag åtminstone en liten del av Eric med mig”, säger Mary Beth.

blek6

Ibland söker Blek igenom huset efter sin husse – han sniffar runt och väntar på att sin bästa vän ska återvända hem.

blek7

Polisen i staden höll en ceremoni för att pensionera sin lojala hund. Nu är Bleks enda uppgift att älska och skänka trygghet till sin ägarens familj.

blek8

Mary Beth och hennes man sa alltid ”Jag älskar dig” till varandra, innan han lämnade för sitt jobb. ”Det var en regel vi hade. Vi sa alltid så eftersom man vet aldrig vad som kan hända”.

blek9

Eric lades till sin sista vila med bilder av hans fru och barn. Tusentals sörjande slöt ut på de fyra minnesstunderna som hölls.

blek10

”Det är en ära att ta hand om Blek, för Eric”, säger Mary. ”Jag behöver honom. Barnen behöver honom. Vi som familj behöver honom”.

blek11

Vilken otroligt fin hyllning till Eric av Mary Beth och Blek! Det fyller mitt hjärta med hopp och värme när jag ser hur Blek bor med Mary Beth och hennes barn. Tänk vad hundar kan göra för oss människor, Blek fungerar som en ständig och fin påminnelse om deras hjälte i himlen.

Källa: Memories by Christy

Dela gärna vidare denna fotoserie om du vill hjälpa till att hedra Eric och alla andra poliser och polishundar som sätter livet på spel för vår skull.