Folk blev tillsagda att strunta i den "fula" ensamma katten – se vad som händer när en man trotsar alla
Hemlösa katten "Ugly"

Folk blev tillsagda att strunta i den ”fula” ensamma katten – se vad som händer när en man trotsar alla

Jag tror de flesta någon gång, i alla fall när de var små, har blivit tillsagda att inte röra okända eller hemlösa husdjur. För de kan ju vara farliga? eller ha en sjukdom?.

Visst ska man vara försiktig, men ofta är vi människor snabba på att döma efter utseendet, och vända ryggen till eller springa från de som inte ser ut som alla andra. Det fick den här berättelsen mig att inse.

Jag vet inte om den är sann, men bilden har delats tusentals gånger på nätet, och jag blev varmt i hjärtat när jag läste om den.

I ett kvarter fullt med tätt liggande lägenhetshus kan man vara säker på att man hittar en salig blandning av personligheter i bostäderna. Vissa är vänliga och pratar gärna med sina grannar, och vissa håller sig gärna för sig själva. Hur som helst så lär man sig känna igen karaktärerna som bor där, coh även deras husdjur.

Var mager och sjuk

I lägenhetskomplexet i det här fallet fanns en katt som alltid strök omkring på innergården, men som såg mager och sjuk ut, och inte verkade tillhöra någon. Såhär beskrevs katten av en man som bodde där:

”Alla i komplexet visste vem ’Ugly’ var. ’Ugly’ älskade tre saker här i världen: Att äta sopor, slåss och kärlek”. 

Sökte kärlek och värme

Katten hade klarat sig på egen hand länge. Men med tiden började ett liv utan kärlek och brist på mat tära på katten, som mer och mer började söka efter värme.

’Ugly’ blev allt mer mager, och hade förlorat sin svans, vilket gjorde att hans balans blev dålig, och folk skrattade för att han såg rolig ut när han gick.

Varje gång någon såg honom sa de ”Där har vi en riktigt ful katt”.

Kastade sten efter katten

Vissa kastade till och med sten efter katten, för att få honom att försvinna när han bara ville stryka sig mot någon och känna värme.

’Ugly’s liv kom till sitt slut när några hundar skällde och slogs med honom, och när en man i lägenhetskomplexet sprang dit var ’Ugly’ påväg att ta sina sista andetag. Det katten gjorde då var det han strävat efter så länge, kärlek. Han la sig mot personens sko, och kände värmen innan han tog sitt sista andetag.

https://www.youtube.com/watch?v=SvWpz5eZp4o&feature=youtu.be

Allt den här katten ville ha var lite värme och kärlek, som tur var fick han känna det innan han dog.

Att sluta döma efter utseende och visa mer vänlighet är något vi bör bli bättre på. Dela för att ge andra en tankeställare.