Gåsen skriker desperat och verkar vilja visa polisen något. När de förstår vad hon vill… Otroligt!

James Givens har arbetat vid polisen i Cincinnati, Ohio, i 26 år. Under sin karriär har han hjälpt många människor – men i måndags fick han rycka ut på ett minst sagt ovanligt larm. Aldrig förut har en gås bett James om hjälp.

Han satt i sin polisbil när gåsen kom fram till honom. Hon ställde sig bredvid polisbilen och skrek åt honom. James kastade ut lite mat till henne men hon ignorerade den och fortsatte skrika. Sen gick hon iväg en bit, stannade och tittade tillbaka, och skrek åt polisbilen igen. Efter en stund återvände hon till James och nu var det tydligt att hon ville ha hans uppmärksamhet.

När gåsen hade gått iväg ytterligare en gång och sedan stannat och tittat tillbaka på honom bestämde sig James för att följa efter. Hon ledde honom till en gräsplätt ungefär 100 meter därifrån. Nu förstod James varför hon varit så upprörd. I gräset låg nämligen hennes unge intrasslad i ett snöre från en ballong.

James vågade först inte närma sig ungen eftersom han var rädd att mamman skulle attackera honom. Men hans kollega Cecilia Charron erbjöd sig att göra ett försök. Hon lyfte upp den lille och började trassla loss honom.

Bild: Youtube

Otroligt nog verkade mamman förstå att de var där för att hjälpa – hon gick inte till attack.

Bild: Youtube

När ungen äntligen var fri släppte Cecilia ner honom till mamman och de kunde simma iväg tillsammans.

Bild: Youtube

Det verkar nästan för otroligt för att vara sant. Gåsen hade kommit till polisbilen för att få hjälp.

”Jag vet inte ens varför jag följde efter henne, men jag gjorde det i alla fall. Det får mig att undra – vet de att de ska vända sig till människor när de behöver hjälp?” sa James efter händelsen.

Vi kommer aldrig få veta om det är så eller inte, men oavsett är det en väldigt fin historia! Här nedan kan du se en film från när Cecilia räddar den lilla ungen.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.