Gamla hunden hittas i svart sopsäck – då tittar kvinnan i hennes ögon och ser det otänkbara

Blackie stönade av smärta. 

Ägarna hade lyft upp och lagt henne i en plastpåse – och tejpat om runt huvudet för att stoppa blödningen. 

Hennes gamla kropp var illa däran och hon kände antagligen bara förtvivlan i kroppen när hon sattes i bilen för vad som borde varit den sista resan. 

Från nos till svans – hela kroppen värkte när Blackie vred sig i plågor. Hennes svans hade massor av obehandlade, variga sår. Blackie hade vanvårdats i flera år av sina ägare. 

Men dagen ägarna övergav henne blev också vändningen. 

Blackie blev avsläppt vid ett djurskyddscenter i södra Kalifornien, USA, där det redan fanns övergivna djur i överflöd. Hennes livsöde borde ha varit dyster. 

Men det var då som en kvinna vid namn Kelly Smíšek kom in i Blackies liv. 

Hon tog sig en närmare titt på hunden som kommit in till djurcentret i en plastpåse. Bakom Blackies trötta, men ändå glimrande ögon, såg Kelly kärleken. 

Hon kunde inte lämna Blackie. Så hon övertalade sin make, Andy Smíšek, att ta med henne hem. 

Det var inte svårt – för paret är riktiga djurvänner. Tillsammans är de grundare av en ideell djurskyddsorganisation vid namn Frosted Faces Foundation. De är specialiserade på vård av djur i pensionsåldern – alltså äldre vänner som behöver kärlek. 

”För äldre djur vars kärlek och liv är i fara”, som organisationen själva skriver på sin Facebook-sida.

Alltså för djur precis som Blackie – vars ägare dumpat henne i en plastpåse och till och med vägrat att bistå djurskyddscentret med ekonomiskt stöd för att de skulle ta hand om Blackie när de övergav henne. 

Titta bara på den här svansen! Mitt hjärta blöder men samtidigt kokar man ju av ilska! Djur ska inte behandlas på det här sättet. 

När Blackie kom till Kelly och Andys djurhem fick hon genast massor av kärlek och blev väl omhändertagen. Hon behövde bland annat klippa pälsen som växt ut för mycket, fick äta upp sig med en god måltid och fick bekräftelse genom att de pratade gott med henne. 

”Blackie är så liten, vill bara att man ska hålla om henne och att allt ska bli okej. Hon tittar på oss mycket för att få bekräftelse”, förklarar de på Facebook-sidan. 

När en läkare tog en närmare titt på Blackie upptäckte de att hon hade ärr på kroppen, karies, blåsljud och en blödande cancertumör nära svansen. 

Den underbara tioåringen hade vanvårdats under större delen av livet, konstaterade läkaren. 

De tvingades amputera svansen – och med den försvann och cancern. Tack och lov hade den inte spridit sig i resten av kroppen. Blackie hade änglavakt. 

Allt eftersom Blackie skulle återhämta sig efter operationen började Kelly och Andy se att hon började njuta mer av livet. Blackie kunde skutta runt och leka på ett sätt de inte kunnat föreställa sig när hon först kom in till djurcentret i en plastpåse. 

Nu kunde hon springa, leka – och framför allt: Leva. 

Nu började Kellys och Andys jakt på ett nytt och kärleksfullt hem för Blackie. Doktorn hade förklarat för dem att hon troligtvis hade mellan tre och fyra kärleksfulla och friska år kvar i livet. 

Den 29 april hände det! Blackie hämtades av sin nya familj. 

Kelly och Andy la ut den här bilden och skrev på Facebook-sidan att Blackie nu var som ”en liten eldboll och redo för ett nytt liv!”.

När folk frågade hur det gått för Blackie svarade de några dagar senare. ”Blackie, hunden som hittades i en soppåse vid djurskyddscentret i södra Kalifornien har det bra i sitt nya hem”. Detta efter att de fått bilder från nya ägarna skickade till sig. 

Det visade sig också att Blackie fått ett nytt namn! 

”Hennes nya namn är Betty och hon passar in perfekt och hennes familj berättar att de redan älskar henne!”, skriver de. 

Bettys liv har präglats av tragik och smärta. Men nu har hon sista kapitlet kvar att njuta av sina gyllene år i en kärleksfull miljö. Nu kan hon välförtjänt njuta av pensionen!

Trots att Betty blivit så illa behandlad av människor är hon ändå lika kärleksfull mot oss! Det är för mig otänkbart men ger hopp om livet.

Jag hoppas verkligen att hon får det bra nu! Dela gärna med dina vänner om du också önskar Betty all lycka. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.