Gatuhund hittas med otäcka skador – räddas till ett helt nytt liv

En liten gatuhund, ensam i ett dike i Beirut, huvudstaden i Libanon. Tyvärr en vanlig syn i området, men något fick ändå Amal Andari att stanna till.

Hon och en vän satt i en bil när de upptäckte hunden i diket. Först tänkte de bara ge henne lite vatten, men när de kom närmare insåg de att det var riktigt illa ställt med hunden.

Hon hade ett stort sår i huvudet.

Vännerna tvekade inte en sekund – och tog med sig hunden till djursjukhuset.

Hunden, som nu fått namnet Bondok, var utsvulten och rädd. Trots det mötte hon de två vännerna med viftande svans.

© Facebook/Animals Lebanon

Amal lyfte upp den lilla kroppen i sin famn och bar henne till bilen. En stund senare var de framme på sjukhuset.

Veterinären började med att röntga Bondok för att se hur allvarligt såret i huvudet var. Men röntgenbilderna visade något fruktansvärt.

© Facebook/Animals Lebanon

Bondok hade blivit skjuten dussintals gånger med en luftpistol, och alla kulorna satt kvar innanför huden. Personalen misstänkte att det var några tonåringar i området som ”roat sig” genom att plåga hunden.

Skadorna hade gjort Bandok mycket sjuk. Hennes ögon hade svullnat igen så att hon inte kunde se, och hennes hud var infekterad. Men veterinärerna såg att hon hade mycket vilja i sig och bestämde sig för att försöka hjälpa henne.

© Facebook/Animals Lebanon

Och vad underbart det är att se henne idag! För några dagar sedan delade organisationen Animals Lebanon en bild på Bandok – och hon ser ut som en helt ny hund.

© Facebook/Animals Lebanon

Nu letar organisationen efter ett hem åt Bandok. Hon kommer aldrig mer behöva leva på gatan.

Jag vill passa på att hylla Animals Lebanon, och alla andra djurorganisationer i världen, som arbetar för att hjälpa dessa utsatta djur! Om det inte vore för er skulle hundar som Bandok inte få någon andra chans.

Nu hoppas vi att de hittar ett nytt hem år henne så fort som möjligt!

Djurbibeln står på djurens sida.