Gatuhunden räddar en medvetslös kvinna efter otäck bilolycka.

Jag har hört många historier om hundar som räddat människors liv. Men den här historien gick verkligen rakt in i mitt hjärta. 

Det hela började med en otäck olycka. Amerikanska Shannon Lorio körde av vägen och blev liggande blodig och skadad i sin bil. Hon hade ont och kunde inte röra sig. 

Olyckan skedde på en enslig väg och inga andra bilister hade sett vad som hände. Bilvraket låg en bit från vägen och det skulle dröja länge innan någon hittade henne där.

Shannon blev medvetslös efter olyckan och vet inte hur länge hon låg i bilen. När hon tillslut vaknade igen kände hon att det satt någon bredvid henne, hon kände hans andedräkt i ansiktet. När hon öppnade ögonen såg hon en stor hund.

– Jag hade aldrig sett honom förut och vet inte var han kom ifrån, berättar hon.

 

Hunden började slicka henne i ansiktet och dra i hennes kläder. Shannon blev medvetslös igen, och när hon vaknade nästa gång hade hunden dragit henne halvvägs ut bilen. Han fortsatte dra i henne och vägrade ge upp. Till slut hade hunden flyttat henne till vägkanten, och med hans hjälp kunde hon ställa sig upp.

– Jag la mina armar runt hans nacke och drog mig upp, och det var första gången jag stod upp sedan olyckan.

Då kom äntligen en bil på vägen och Shannon fick hjälp.

Hon fördes till sjukhus i ambulans med allvarliga skador på huvudet. Men som tur var klarade hon sig utan att behöva opereras. Shannon är övertygad om att hunden räddade hennes liv.

Men historien slutar inte där. Efter att gatuhunden hade räddat Shannon blev han omhändertagen av en hundtränare. Nu tränas han till att bli en sökhund vid räddningsuppdrag – och det kommer han ju verkligen passa för! Han älskar sin träning och hans tränare hoppas att han en dag kan söka efter försvunna människor vid katastrofer.

Vilken hjältehund!

Jag blir varm i hjärtat när jag läser om hunden som räddade Shannon. Hundar är så mycket klokare än man tror!

Här nedan kan du se en intervju med Shannon.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.