Gatuhunden var för ”ful” för att få ett hem – nu har han motbevisat alla

Pitbull-valpen Tuna levde som gatuhund och vandrade runt i kvarteren i den amerikanska staden Atlanta i Georgia. Men en dag hittades han av personalen vid ett projekt för att hjälpa hemlösa hundar och togs med till hemmet. När Tuna kommit på plats på hundhemmet gjorde personalen en en annorlunda upptäckt. Den lille valpen var nämligen inte som andra hundar. Han hade något väldigt speciellt.

Bildkälla: Facebook.

Livet på gatorna var hårt och många människor hade skrattat åt hunden. Det berodde på att den fem månader gamla valpen hade en tämligen utstickande överbett, vilket gjorde att han att såg en aning annorlunda ut. Hans nos och tryne var långt, medan underdelen av munnen var väldigt kort, men Tuna själv tycktes inte notera att han inte riktigt såg ut som andra hundar utan lekte och brottades precis som alla kompisar på hundhemmet. 

”Han gillar att gosas, bli kliad på magen och att fånga leksaker. Han har egentligen en helt vanlig, mysig personlighet som de flesta valpar. Han älskar att jaga efter leksaker men har lite svårt att plocka upp dem från marken”, berättar Karen Hirsch som arbetar som chef på hundhemmet för The Dodo.

Bildkälla: Facebook.

Överbettet medför att Tuna har vissa svårigheter att äta ibland.

”Han är verkligen söt och lekfull, men det var lite jobbigt för honom att äta direkt ur handen. Men han håller vikten bra och vi ser att han äter också”, säger Karen Hirsch.

På grund av bettsvårigheterna kämpar den fina valpen också med en del andra saker som andra hundar löser naturligt, kanske framför allt att fånga saker med munnen. I hans framtida hem kommer han behöva lite extra uppmärksamhet men för det mesta vill Tuna ha en familj som behandlar honom som vilken annan hund som helst.

Bildkälla: Facebook.

Faktum är att hunden redan har en ny familj på gång. En man såg en video på Tuna och bestämde sig omgående för att han ville ta hand om den söta valpen. Men hundhemmet har beslutat att Tuna inte riktigt är redo för att flytta än och därför får mannen komma tillbaka om ett par veckor. Han har berättat för personalen att han redan tar hand om flera hundar med särskilda behov och ser mycket fram emot att få lära känna Tuna.

Till dess får den fem månader gamla valpen leka på hemmet, bli kliad och försöka fånga godis – innan han kommer till en familj som älskar honom precis som den fina hund han är.

Det här var en av de sötaste hundarna jag sett – och det gör mig otroligt glad att Tuna kommer få en fin framtid hos sin nya familj. Alla hundar är lika mycket värda oavsett hur de ser ut och vilka förutsättningar de har.
Dela gärna för att visa den fina hunden för vänner och familj!

Djurbibeln står på djurens sida.

 
 

Läs mer om...