Gatuhunden räddar kvinnan efter bilolyckan – hyllas nu av tusentals

Jag har hört många historier om hundar som räddat människors liv och visat prov på sin otroliga hängivenhet. Men den här historien gick verkligen rakt in i mitt hjärta. 

Det hela började med en otäck olycka när en kvinna körde av vägen och blev liggande blodig och skadad i sin bil.

Då skulle en helt främmande fyrbent vän göra någonting som bevisar att hundar är människans bästa vän.

Det var en helt vanlig dag när den 36-åriga kvinnan Shannon var ute och körde i sin bil. Men i en kurva på den ödsliga vägen gick det för fort. Hon tappade kontrollen över bilen som flög över vägbanken och ner i ett dike.

Shannon hade i sin tur flugit igenom bakrutan och blev liggandes blodig och skadad i bilen. Hon hade ont, kunde inte röra sig och var knappt vid medvetande.

Bildkälla: Youtube/Carlos Aguilar

Till slut tappade Shannon medvetandet och hon vet själv inte hur länge hon blev liggandes i bilen. Men hon kommer för alltid komma ihåg vad som hände när hon vaknade. 

Plötsligt var det någon som hade satt sig bredvid henne och hon kände andedräkten när någonting slickade henne i ansiktet. Då öppnade hon ögonen och såg en stor hund.

Bildkälla: Youtube/Carlos Aguilar

Shannon tappade medvetandet igen – men hunden hade redan bestämt sig för vad som behövde ske härnäst. När Shannon vaknade hade hunden dragit henne ut ur bilen och fortsatte att dra henne till vägkanten uppför backen hon flugit nedför. Hunden vägrade att ge upp.

– Jag hade aldrig sett honom förut och vet inte var han kom ifrån, berättar Shannon.

– Jag la mina armar runt hans nacke och drog mig upp, och det var första gången jag stod upp sedan olyckan.

Bildkälla: Youtube/Carlos Aguilar

När de nått vägkanten kunde Shannon och hunden, som vägrade lämna hennes sida, stanna en bil som passerade och få skjuts tillllbaka till stan. 

Hunden då? Jo dennes förre ägare hade lämnat in honom till ett djurhem i närheten, men hur hunden kommit till Shannon vet ingen. Men Shannon ville i vilket fall döpa om den fina hjältehunden – och det med ett väldigt passande namn. Hero.

Bildkälla: Youtube/Carlos Aguilar

Shannon kunde inte adoptera Hero då hon själv redan hade sex hundar att ta hand om. Men den fina hunden fick ett stort ben och en ny leksak som tack för sin otroliga insats. Sedan olyckan har nu en hundtränare tagit hand om Hero – som planerar att göra honom till en sökhund vid räddningsuppdrag. 

– Den hunden kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, säger Shannon.

Bildkälla: Youtube/Carlos Aguilar

Trots den obehagliga olyckan klarade sig Shannon utan några allvarligare skador, mycket tack vare Heros heroiska insats. Den hunden har med all säkerhet en väldigt ljus framtid som räddningshund och kommer hjälpa många människor i nöd. Det här är verkligen ett ytterligare bevis på att hundar är människans bästa vän.

I klippet nedan kan du se en intervju med Shannon. 

Hero är verkligen en riktig hjältehund! Tveka inte på att dela artikeln vidare så fler får läsa den här otroliga historien och hylla Hero som den hjälte han är.